Partidul AUR, acuzat că a cerut 60.000 de euro unui deputat pentru candidatura în Parlament. Simion: „Sunt contribuții la campanie”

Data publicării:
BUCURESTI - ALEGERI PARLAMENTARE 2024 - DEPUNERE SEMNATURI - AUR - 17 OCT 2024
Partidul AUR, acuzat că a cerut 60.000 de euro unui deputat. Simion în cadrul evenimentului de depunere a semnăturilor pentru parlamentare din 17 octombrie, 2024. FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Deputatul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Dolj, Ringo Dămureanu, acuză partidul că i-a cerut o sumă de 60.000 de euro pentru a intra din nou în cursa pentru alegerile parlamentare din 2024, potrivit digifm.ro. El susține că nu va plăti suma, deoarece nu este corect și așteaptă o autosesizare a parchetului. Ca răspuns, președintele partidului a declarat joi, 17 octombrie, că toți candidații au donat cel puțin 20.000 de euro, pentru că, în România, costurile pentru campaniile electorale sunt suportate de către candidați.

Conform digifm.ro, deputatul Ringo Dămureanu a lansat următoarele acuzații: „Cred că parchetul va trebui să se pronunțe cu privire la constituirea unui grup infracțional organizat, deoarece au condiționat depunerea acestor candidaturi de avansul unor sume de bani de 60.000 de euro. 20.000 de euro pe loc ca donație, adică nu-i mai vezi și 40.000 de euro ca și împrumut pentru partid.”, a declarat deputatul pentru sursa citată.

De asemenea, Dumăreanu a anunțat că va contesta listele cu candidații pentru Parlament la tribunalele din Mehedinți, Gorj și Timiș, județele unde deja AUR a depus listele, și că va candida independent.

„Nu sunt de acord ca să candideze cineva în țara asta cumpărându-și locul pe listă și n-aș putea privi în ochii copiilor, să mă întrebe mâine-poimâine: păi, tată, tu ți-ai cumpărat un loc acolo în Parlament?”, a mai spus Dămureanu, membru permanent în comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, ales din partea AUR în septembrie 2023.

Cum se apără AUR

AUR a reacționat în spațiul public, prin intermediul președintelui partidului, George Simion, care, în cadrul unei transmisii live pe YouTube, joi, 17 octombrie, a spus că suma de bani cerută candidaților este o contribuție pentru precampanie și campanie.

Întrebat de reporterii de la fața locului dacă AUR vinde locurile de pe listele parlamentare, George Simion a răspuns:

„Nu poate fi vorba de așa ceva. Sunt contribuțiile la precampanie și campanie care se fac în cont. Pe noi nu o să ne vedeți cu sacoșă, cu bani murdari. Campaniile electorale în România sunt suportate, susținute de candidați. Domnul Dămureanu ca și alții nu s-a mai regăsit, n-a avut susținerea filialelor respective. I-am rugat să-și stabilească ordinea pe liste”.

Conform declarațiilor lui Simion, suma de 60.000 de euro ar fi împărțită în 20.000 de euro sub formă de donații și 40.000 de euro împrumut pentru partid. 

„Asta este suma cu care contribuie fiecare pentru a-și susține campania. Este un vot în Biroul Național de Conducere al AUR pentru chestiunea asta”, a adăugat Simion, menționând că inclusiv Gigi Becali a plătit această sumă.

Referitor la acuzația lui Ringo Dămureanu conform căreia va merge inclusiv la Parchetul General să depună plângere, președintele partidului afirmă că și deputatul va fi dat în judecată:

„Pe domnul Dămureanu, dacă trece peste emoția că nu va mai fi parlamentar, o să-l dăm și noi în judecată dacă își menține afirmațiile, pentru că i-a acuzat pe colegi de-ai mei din conducerea AUR că au luat șpagă. Trebuie probat”.

Editor : Andreea Stanciu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O familie a găsit o baltă cu apă verde în mijlocul deșertului din Iudeea. Au decis să intre în ea și ce a...
Digi FM
Lora, mesaj tranșant după ce Ilinca Vandici a comparat nunta ei cu cea a lui Theo Rose: „Mi se pare penibil!”
Pro FM
Filmul ultimelor clipe din viața lui Liam Payne. Cuvintele pe care i le-a spus unei tinere înainte să moară...
Film Now
Al Pacino, despre motivul real pentru care a acceptat să joace în Godfather III: "Eram falit. Alegerea nu...
Adevarul
Ce este „taxa pentru ginere” pe care o va impune Turcia
Newsweek
Cum pot pierde pensionarii 400 lei la pensie, deși au muncit perioade record de 40 - 45 de ani?
Digi FM
Bănel Nicoliță, prima apariție cu noua iubită, după patru ani de relație: „Mi-a fost alături la bine și la...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Momentul când o șopârla scapă din gura unui șarpe. Imaginile cu cele două reptile sunt virale
Film Now
Van Damme i-a sugerat fiului său să-și găsească o soție din Azerbaidjan. Câțiva ani mai târziu se însura cu...
UTV
Membrii trupei One Direction sunt „complet devastati” de moartea lui Liam Payne. „Cea mai mare bucurie a lui...