Sunt iar alegeri în Costinești pentru alegerea primarului. Voturile din 9 iunie s-au numărat de șase ori, iar rezultatul a fost anulat

Data publicării:
buletin de vot introdus in urna
Foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Alegătorii din Costineşti sunt aşteptaţi din nou duminică la urne pentru a-şi alege primarul. La Costineşti, numărarea voturilor alegătorilor la scrutinul din 9 iunie a fost repetată de şase ori. Câștigător a fost desemnat candidatul PNL, la o diferență de un vot față de cel al PSD. Social-democrații au contestat rezultatul.

Secțiile de vot s-au deschis la ora 7,00 şi se vor închide la ora 22,00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23,59 pentru cetăţenii care, la ora 22,00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, a precizat AEP.

Biroul Electoral Central a anulat, pe 25 iunie, alegerile pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a dispus repetarea scrutinului pe data de 7 iulie. BEC a admis cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar, solicitare ce fusese formulată de Partidul Social Democrat - filiala Constanţa.

Modelul buletinului de vot utilizat la noul scrutin va fi cel folosit la alegerile din 9 iunie, cu înscrierea candidaţilor în aceeaşi ordine, urmând ca pe prima pagină exterioară să fie specificată data noului proces electoral. La noul scrutin, se vor utiliza aceleaşi liste electorale ca la alegerile din 9 iunie, care se actualizează.

Persoanele care au dobândit dreptul de vot sau în cazul cărora interdicţia de a vota a expirat în perioada cuprinsă între 9 iunie şi data noului scrutin îşi pot exercita dreptul de vot, urmând a fi înscrise în listele electorale. Persoanele care şi-au pierdut dreptul de vot în perioada cuprinsă între 9 iunie şi data noului scrutin nu mai au voie să voteze, precizează BEC.

La Costineşti, numărarea voturilor alegătorilor la scrutinul din 9 iunie a fost repetată de şase ori, în final fiind desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, în detrimentul candidatului PSD, la o diferenţă de un singur vot.

Situaţia alegerilor de la Costineşti a fost repusă în discuţie la BEC, după ce iniţial fusese respinsă cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia electorală nr. 29 Costineşti, formulată de PSD - filiala Constanţa.

Într-o adresă înaintată de Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti către BEC au fost menţionate, pe baza documentelor justificative, mai multe nereguli, printre care faptul că două persoane, dintre care una cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Șoferii români scapă de amenda instant pentru lipsa rovinietei. Schimbarea din Codul Rutier care...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Dieta care îl ajută pe Sting să arate atât de bine la 73 de ani
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
O nouă înfrângere pentru Emma Răducanu. De ce i-a fost luată „bijuteria” de 180.000 de euro
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...