La Paşcani, furnizarea apei potabile s-a transformat într-un război de uzură, după ce ApaVital a trecut la debranşări ca să recupereze de la populaţe facturile neachitate de 8 luni. 300 de scări de bloc nici măcar nu au contracte încheiate cu furnizorul ieşean, iar datoriile au ajuns la 3 milioane de lei. Încercările ApaVital de a sista apa s-au lovit însă de opoziţia primăriei Paşcani.
"Încercând să închidem apa acolo unde avem contract, primăria, în administrația sa, și poliția locală, în prima fază, nu ne-au permis să ne facem serviciul. Ulterior, poliția locală s-a retras din această acțiune, din punctul nostru de vedere, ilegală și a rămas primăria și personalul administrativ al primăriei care redeschid apa după fiecare acșiune de a noastră," a spus Ion Toma, directorul general Apa Vital Iași.
Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pașcani: "Nu fac altceva decât să ne șicaneze și mai tare și în fiecare zi să vină să debranșeze blocurile de la alimentare cu apă. Nu e nici o problemă, au rămas debranșați de la apă. O să vedem ce o să se întâmple în continuare."
Cei de la Apa Vital au debranșat până acum 22 de scări de bloc și spun că vor rezolva până la urmă situaţia în instanță.
"Problema noastră acum este cum ne vom recupera noi prejudiciul creat de către autoritatea locală din Pașcani. Avem suficiente dovezi pentru a ne îndrepta împotriva administrației să ne recuperăm banii pentru că noi am livrat serviciul și el nu a fost plătit," a mai spus directorul ApaVital.
Mihai Doruș, directorul adjunct Apa Vital Iași: "Avem, pe deoparte, 6100 și ceva de case cu care nu avem nici o problemă. Avem peste 325 de agenți economici cu care, iarăși, nu avem nici o problemă. Avem circa 70 de scări de bloc cu care iarăși nu avem nici o problemă. Față de acești cetățeni, nu e corect să îi penalizăm fiindcă ceilalți sunt altfel."
Până când problema va fi tranşată în instanţă ApaVital va continua sa debranşeze scările cu datorii. Iar asta inseamna in total, 80 la suta din populatia orasului