La bordul avionului se afla şi un bărbat care nu ar fi trebuit să se îmbarce. Oficialii malaezieni au anunţat că individul respectiv furase paşaportul unui cetăţean italian şi a reuşit, astfel, să treacă de serviciile de securitate.
Avionul a dispărut de pe radare la două ore după decolare, când era în apropierea Vietnamului.
Autoritățile din această țară au anunțat că au depistat două urme de carburant paralele, care se întind pe câţiva kilometri în Marea Chinei de Sud.
„Două dintre avioanele noastre au detectat două urme de carburant de o lungime de aproximativ 15 până la 20 de kilometri, paralele şi la distanţă de aproximativ 500 de metri una de cealaltă”, a declarat în direct pentru televiziunea publică generalul Vo Van Tuan, adjunctul şefului Statului Major al armatei vietnameze, citat de AFP. „Nu suntem siguri de unde vin aceste urme de carburant, am trimis nave vietnameze” către această zonă, a adăugat el.
Aceste două urme sunt primele semne posibile ale cursei MH370, care a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control undeva între estul Malaysiei şi sudul Vietnamului.
Avionul, un Boeing 777-200 care urma să ajungă la Beijing la ora locală 06.30 (00.30 ora României), a dispărut sâmbătă, la ora locală 02.40 (vineri, 20.40 ora României), la aproximativ două ore de la decolarea din Kuala Lumpur, potrivit companiei.
Avionul transporta 227 de pasageri de 14 naţionalităţi şi 12 membri ai echipajului, toţi malaysieni.
Mai multe ţări au trimis echipe de căutare în Marea Chinei de Sud pentru a încerca să localizeze avionul.
Autoritățile au dat asigurări că fac tot ce pot pentru a da de urma avionului. Pentru rudele celor din avion, aceste asigurări contează prea puţin. Oamenii susţin că autorităţile nu fac suficient pentru găsirea celor dragi:
„Nimeni din personalul companiei aeriene nu a venit să ne spună ceva. Ce-au făcut, au murit cu toţii?”
„Nu suntem mulţumiţi de atitudinea angajaţilor companiei aeriene, nu suntem mulţumiţi deloc”.
Compania aeriană din Malaezia a înregistrat până acum puţine accidente. Cel mai grav a avut loc în 1977, când 100 de oameni au murit la prăbuşirea unui avion.