Președintele Ucrainei a semnat decretul care permite intervenția armată în zonele ocupate de militanții proruși

Data publicării:
ucraina proteste prorusi 1
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

La scurt timp de la expirarea ultimatumului dat de Kiev, sute de militanţi proruşi au luat cu asalt sediul poliţiei din oraşul Horlivka, în regiunea Doneţk. Oamenii au spart geamurile clădirii, au distrus mobilierul din interior şi au instalat pe clădire un steag al Rusiei.

Situaţia este asemănătoare şi în Sloviansk, nu departe de Horlivka. Protestatarii au construit baricade la intrarea în oraş şi au ocupat clădirile oficiale.

Violenţele au izbucnit şi la Zaporoje, în sud-estul ţării. Susţinătorii noii puteri de la Kiev s-au bătut cu protestatarii proruşi în faţa unei clădiri oficiale.

Toate aceste tensiuni provoacă îngrijorare la Kremlin. Cel puţin aşa susţine preşedintele Vladimir Putin, care spune că mulţi ucraineni cer armatei ruse să intervină în estul Ucrainei.

„Aş vrea să vă reamintesc faptul că violenţele din Maidan, care au condus la zeci de morţi, au fost catalogate ca fiind democratice, în vreme ce protestele paşnice de acum din sud-estul ţării sunt declarate a fi teroriste”, a declarat ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

Oficialul rus a primit un răspuns din partea oficialilor americani. Duane Butcher, Însărcinatul cu Afaceri al Statelor Unite la Bucureşti, a acuzat Rusia că prin acţiunile întreprinse în Ucraina a încălcat principiile statului de drept.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri