Protestatarii încă mai aşteaptă discuţia cu ministrul Finanţelor care le-a fost promisă la începutul săptămânii şi sunt hotărâţi să nu renunţe la protestele de stradă.
„Sunt doua variante discutate deja: pichetări locale în permanență și un miting în București urmat de un marș de la guvern la Palatul Parlamentului și la Finanțe”, a spus Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas.
„România are cel mai mic buget raportat la PIB din Europa. Cu 16% nu putem să avem şcolile şi spitalele ca în Germania, unde se plăteşte 50%. Să nu ne aşteptăm la minuni, nu ai de unde să faci minuni”, a subliniat el.
Reprezentanţii medicilor spun că, în aceste condiţii, exodul specialiştilor nu se va opri.
„S-ar putea să avem spitale ca în străinătate, dar s-ar putea să fie muzee la care pacienții vor vizita, vor vedea ce frumos e și se vor duce să se trateze în străinătate, pentru că nu va avea cine să-i trateze”, a spus Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
În ultimii 6 ani, peste 14.000 de medici şi 22.000 de asistenţi medicali au plecat să lucreze în spitalele din străinătate.