”Am avut astăzi o întâlnire în conducerea alianţei privind oportunitatea depunerii unei moţiuni e cenzură. Din analiza noastră are reieşit că într-adevăr o moţiune de cenzură dacă ar trece, ceea ce este foarte posibil, ne duce la alegeri anticipate, care s-ar putea desfăşura în octombrie pentru că aproape sigur preşedintele Iohannis nu va desemna un candidat de prim-ministru dintre persoanele pe care noi le putem propune. Şi deocamdată nu vom face acest gest în aceste zile, în schimb rămâne monitorizarea permanentă pe guvern şi nu este exclus că, dacă apare un derapaj serios, un derapaj puternic, să nu mai avem această rezervă generată de anticipate, care ar fi mai devreme cu o lună decât cele la termen şi vom putea depune acea moţiune de cenzură”, a spus Liviu Dragnea, la sediul PSD.
La rândul său, copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că, deşi există motive solide pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, s-a decis să se renunţe la aceste demers deoarece cele trei partide îşi doresc să ajungă la putere în urma unor alegeri.
”În discuţiile avute nu doar astăzi, ci şi în trecut, şi noi şi colegii din PSD şi UNPR am adus multe argumente în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură pentru motivele pe care le ştiţi. Performanţa catastrofală a acestui guvern şi faptul că depăşindu-şi practic mandatul pe care noi aşa l-am înţeles de guvern de tranziţie până la viitoarele alegeri, s-a apucat să legifereze în domenii importante, intervenind pe ordonanţe de urgenţă, care au depăşit practic limitele pe care în mod normal ar fi trebuie să şi le asume un astfel de guvern. Am luat această hotărâre şi adaug că nu vrem să lăsăm impresia că vrem să forţăm preluarea puterii pe final de mandat al Parlamentului, un Parlament care sigur că are o credibilitate erodată. Vrem ca, dacă ajungem să facem majoritate şi Guvernul, acest lucru să se bazeze pe voturi, pe opţiunea cetăţenilor după alegeri”, a spus Tăriceanu.