Ministerul Culturii a depus plângere pentru distrugere după incidentul de joi seară, din centrul Capitalei, unde mașina de serviciu a ministrului Daniel Barbu a fost avariată. Între timp, Parchetul Judecătoriei Sector 3 a început urmărirea penală in rem pentru ultraj și tulburarea liniștii publice.
Șeful Poliției Române, Petre Tobă, a declarat azi că principalul suspect privind infracțiunea de distrugere a autoturismului de la Ministerul Culturii nu este reținut în acest moment, însă au fost audiate peste 40 de persoane, tocmai pentru a se stabili participarea fiecărei persoane, pentru a se stabili exact cum s-a desfăşurat această activitate.
Întrebat dacă suspectul principal face parte dintr-o organizație, Petre Tobă a evitat să răspundă, argumentând că acheta este în derulare și este prematur să se pronunțe.
„Consider că până acum manifestațiile au avut un preponderent caracter pașnic, dacă au degenerat, Poliția Capitalei va instrumenta cu maximă celeritate dosare pe care le va avea”, a conchis Petre Tobă, cu referire la protestele din ultima perioadă.
Inițial, la finalul săptămânii trecute, polițiștii spuneau că au în vedere 16 persoane care au participat la acest act de agresiune. Astăzi, oamenii legii au precizat că cercul a fost mărit la un număr de 20 de persoane.
Totul vine după ce polițiștii au vizualizat imaginile de pe camerele de supraveghere. Aceștia trebuie să stabilească în zilele următoare și modul în care fiecare dintre cei 20 s-a implicat în evenimentul de joi seară. Atunci, ministrul Culturii se afla în zona Centrului Vechi, când mai mulți protestatari au intrat în clubul în care Daniel Barbu participa la o conferință și au strigat la adresa acestuia cum că ar fi primit bani pentru ca proiectul Roșia Montană să se desfășoare în continuare.
După ce ministrul a părăsit clubul și s-a îndreptat spre autoturism, mulțimea a devenit mult mai violentă. Mulți dintre protestatari s-au urcat pe mașină, iar luneta acesteia a fost spartă.