ALEGERI LOCALE 2016. Participare la vot de 48,43%, la închiderea urnelor

Data publicării:
stampile vot - roaep

FOTO: ROAEP.RO

ACTUALIZARE 21.00: Biroul Electoral Central a înregistrat la ora 21.00, când s-au închis secțiile de votare, o prezență la vot la nivel național de 48,43%. Județul cu cea mai mai mare prezență la vot este Giurgiu - 63,24%. Bucureștenii au ieșit în număr cel mai mic la vot - 33,31%. 

ACTUALIZARE 20.30: Cu o jumătate de oră înainte de închiderea secțiilor de votare prezența la vot este de 47,63 % în toată țara. în București, s-au prezentat la vot 32,28 % dintre cetățenii cu drept de vot. De altfel, în București a fost cea mai scăzută prezență la vot.

Județul în care au ieșit cei mai mulți cetățeni este în Giurgiu, cu o prezență la vot de 62,20 %.  

ACTUALIZARE 20.08. Peste 3.700 de cetățeni și niciun vot. În două secţii de votare din comuna Moşna, judeţul Iaşi, până la ora 17.00 nu s-a prezentat nicun alegător. Aici ar fi trebuit să-şi exprime opţiunea cei peste 3700 de cetăţeni moldoveni, cu cetăţenie română, care au domiciliul în singurul bloc din localitate, în apartamentul unui poliţist.

ACTUALIZARE 20:00. Prezenţa la vot este, cu o oră înainte închiderii urnelor, de 46,04%. În continuare, cea mai mică prezenţă rămâne în Bucureşti, cu 30,54%. În judeţul Giurgiu, prezenţa a ajuns la 59,75%, în timp ce în Olt s-au prezentat la vot 58,04% dintre alegători.

ACTUALIZARE 19:50. 700 de buletine de vot lipsesc de la o secţie de votare din Constanţa. Neregula a fost sesizata de preşedintele secţie de votare Biroului Electoral Judeţean Constanţa, care achetează acest incident.

ACTUALIZARE 19:25. 50 de buletine de vot tipărite pentru comuna Horea din judeţul Alba au ajuns la Secţia nr 33 din Tîrgu Mureş

ACTUALIZARE 19:00. 42,58% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne. Cea mai slabă prezenţă se înregistrează în Bucureşti, cu doar 27,42%. Cei mai conştiincioşi alegători au fost, până acum, cei din judeţul Giurgiu. 54,53% dintre ei au votat. Urmează cei din Olt - 53,97% - şi cei din Teleorman - 53,40%.

ACTUALIZARE 18:40. Preşedintele Klaus Iohannis a votat la secţia de la Liceul Jean Monnet din Bucureşti. La plecare, şeful statului a declarat că a fost o premieră pentru el. A votat pentru prima dată în Bucureşti. 

ACTUALIZARE 18:15. Preşedintele Klaus Iohannis va vota, în jurul orei 18:30, la secţia de la Liceul Jean Monnet din Bucureşti.

ACTUALIZARE 18:00. Prezenţa la vot este de 39,21%. În bucureşti, 24,71% dintre persoanele cu drept de vot şi-au exprimat opţiunile. Judeţul Olt rămâne în continuare fruntaş şi a ajuns la 50%.

ACTUALIZARE 17.00. Prezența la urne este de 35,37%, la această oră, la nivel național. Județul fruntaș este Olt (45,2%), iar cea mai scăzută prezență se înregistrează în Bucureşti - 22,2%.

ACTUALIZARE 16:45Un membru al secţiei de votare nr. 24 din municipiul Galaţi a fost exclus din biroul secţiei de vot, după ce preşedintele secţiei a sesizat faptul că soţia acestuia este candidat PMP la Consiliul Local Galaţi.

ACTUALIZARE 16.10. Autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Dorin Cioabă, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat ca „Dumnezeu să dea tuturor romilor o administrație bună, primari care să-i ajute, altfel peste patru ani romii vor fi supărați”.

ACTUALIZARE 16.00. Prezența la urne este de 31,6%, la această oră, la nivel național. Județul fruntaș este Giurgiu (40,7%), iar cea mai scăzută prezență se înregistrează în Bucureşti - 20,2%.

ACTUALIZARE 15.50. Candidatul PSD pentru funcţia de consilier judeţean, Ion Călinoiu, a votat într-o altă secţie din oraş decât cea la care era arondat. Reprezentanţii secţiei de votare spun că l-au lăsat să voteze... din greşeală. Ion Călinoiu a venit la vot însoţit de Victor Ponta.

ACTUALIZARE 15.05. Un veteran din cel de-al Doilea Război Mondial în vârstă de aproape 105 ani a votat duminică în satul Draşov, comuna Şpring din judeţul Alba.

ACTUALIZARE 15:00. Prezența la vot la nivelul țării a ajuns la 28,38%. Giurgiu (36,58%), Olt (36,25%) și Teleorman (36,15%) - acesta este clasamentul în topul prezenței la vot. 

ACTUALIZARE 14.50.  Preşedintele unei secţii de votare din comuna Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud, este acuzat de fraudă la vot, după ce, deşi are domiciliul în altă localitate, a reuşit să voteze la alegerile locale chiar în secţia pe care o conduce.

ACTUALIZARE 14:05. Prezența la urne este de 25,32%, la această oră, la nivel național. Județul fruntaș este Teleorman (33,23%), iar cea mai scăzută prezență se înregistrează în Timiș (19,1%). În București au votat 16,36%.

Între timp, într-o secție de votare din județul Olt prezența la urne este de 97 la sută.

ACTUALIZARE 14:05. Mai multe buletine de vot din judeţul Braşov au fost depistate la o secţie de votare din comuna suceveană Adâncata, cel mai probabil din cauza faptului că tipografia din Săvineşti-Neamţ, care a tipărit aceste tipizate pentru judeţele Suceava şi Braşov, a trimis din greşeală aceste buletine de vot.

ACTUALIZARE 13.45. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele unui tânăr din Vaslui, ziarist la un cotidian on-line, după ce acesta şi-a fotografiat buletinul de vot şi l-a postat, ulterior, pe o reţea de socializare.

ACTUALIZARE 13:15: Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, i-a îndemnat pe români să voteze duminică, afirmând că prezenţa la vot este o datorie de onoare şi o necesitateEa a votat duminică, în jurul orelor 12.00, după ce a venit de la biserică, fiind însoţită doar de un angajat al SPP. Carmen Iohannis a fost la slujba de la biserică, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, susţin surse pentru Agerpres. Preşedintele României este aşteptat să voteze la Bucureşti, aşa cum a anunţat anterior. 

ACTUALIZARE 13:00. Prezența la vot la această oră la nivel național este de 21,12%. După șase ore de vot au votat 3,8 milioane de români. În continuare cea mai mică prezență este în București (13,56 la sută), în timp ce județul Teleorman conduce detașat (29,1 la sută).

ACTUALIZARE 12:55. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru președintele unei secții de votare din Medgidia, județul Constanța.

ACTUALIZARE 12:10. Fostul președinte Ion Iliescu a votat.

ACTUALIZARE 12:05  Vicepremierul Vasile Dîncu este de părere că scrutinul local de azi înseamnă începutul unei schimbări care în patru ani va aduce sigle noi de partide și oameni noi. „Poate că nu se va schimba clasa politică la toamnă, dar cu siguranță va fi o schimbare foarte repede”, a declarat vicepremierul la Cluj-Napoca, acolo unde a votat la alegerile locale. El a recunoscut însă că probabil acest scrutin nu va elimina toți „dinozaurii politici”.

Din punctul său de vedere, viitorul primar nu are de făcut foarte multe lucruri, ci doar „să nu încurce foarte tare, să lase fluxurile să se dezvolte și să le sprijine dacă poate”.

ACTUALIZARE 12:00. Peste 17 la sută din electorat se prezentase la urne în întreaga țară la cinci ore de la deschiderea scrutinului. În continuare județul fruntaș este Teleorman, cu peste 26 la sută prezență la vot.

ACTUALIZARE 11.40. Copreședintele PNL Alina Gorghiu i-a îndemnat duminică pe alegători să voteze "în primul rând oameni onești și cinstiți", afirmând că acesta ar fi cel mai important atribut al unui primar în ziua de astăzi.

ACTUALIZARE 11.35. Incident la o secţie de votare din Galaţi. Poliţiştii anchetează o tentativă de fraudă la vot.

ACTUALIZARE 11.20. Traian Băsescu a declarat că nu regretă că nu a candidat la alegerile locale şi a subliniat că este mult mai greu "să fii tu candidat".

ACTUALIZARE 11:10. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a votat „pentru mai multă democrație”.

ACTULIZARE 11:05  „Am votat pentru soluţii serioase, am votat pentru seriozitate şi profesionalism pentru că numai acestea sunt soluţiile câştigătoare pentru bucureşteni, în primul rând”,  a declarat Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Generală a Capitalei. 

ACTUALIZARE 11:00 Peste 12 la sută din electorat se prezentase la urne în întreaga țară la patru ore de la deschiderea scrutinului. În continuare județul fruntaș este Teleorman, cu peste 19 la sută prezență la vot.

ACTUALIZARE 10.55. Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat speranța, duminică, la ieșirea de la vot, ca românii să voteze la alegerile locale pentru dezvoltarea comunităților lor și să voteze oameni serioși și oameni responsabili.  

ACTUALIZARE 10.50Am votat pentru un Bucureşti necorupt, am votat pentru o nouă clasă politică, nu pentru una care şi-a dovedit şi corupţia şi incompetenţa şi vreau să îndemn oamenii să iasă la vot”, a declarat Nicușor Dan, candidatul USB la Primăria Generală a Capitalei. 

ACTUALIZARE 10.30. Prefectura Mureș a tipărit buletinele de vot în funcție de Registrul Național al Alegătorilor, în care figurează 426.650 de alegători cu drept de vot și nu după datele furnizate de Biroului Electoral de Circumscripție Județeană 28 Mureș, unde figurau 483.744. Din acest motiv ar fi apărut diferențe în minus, susțin surse din cadrul instituției.

ACTUALIZARE 10:00 Peste 7,7 la sută din electorat se prezentase la urne în întreaga țară la trei ore de la deschiderea scrutinului. În continuare județul fruntaș este Teleorman, cu peste 13 la sută prezență la vot.

ACTUALIZARE 9:05  Gabriela Firea: Am votat cu gândul la o Capitală cu şcoli şi spitale moderne, cu problema traficului rezolvată.

ACTUALIZARE 9:00 Participarea la vot, la ora 9:00, pe întreaga țară, era de peste 4,6 la sută, la două ore de la deschiderea urnelor. Teleorman este județul fruntaș - peste 8 la sută. Situația pe județe o vedeți aici.

ACTUALIZARE 8:40 La urne a venit și premierul Dacian Cioloș și soția sa, Valerie, care votează la Zalău, acolo unde au domiciliul. „De orașul ăsta mă simt legat. Că m-am dus într-o parte sau alta așa s-a întâmplat, oriunde te-ai duce rămâi legat de rădăcinile de acasă. Aici mă simt eu, familia, aici mă simt acasă”, a motivat premierul de ce nu-și schimbă adresa de reședință.

ACTUALIZARE 8:34 Actualul edil al Oradei, Ilie Bolojan, a declarat că votează din 1990 pentru că a fost un drept câștigat din 1989 și crede că acesta e un lucru bun. 

ACTUALIZARE 8:30 Vasile Blaga, copreședintele PNL, spune că a votat pentru oameni cu soluții serioase, pe care le pot duce la îndeplinire, pentru că au echipe foarte puternice în spatele lor. „Am votat împotriva imposturii, demagogiei și populismului din politică”, a declarat liderul liberal. 

ACTUALIZARE ORA 8:15 Rata de participare la vot, la această oră, este deja de 2,2 la sută pe ţară. Autoritatea Electorală Permanentă transmite în timp real, pe site, situaţia participării la vot.

ACTUALIZARE ORA 7:30 Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, prezintă situația la deschiderea votului. Nu au fost incidente peste noapte, iar pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței la secțiile de vot au fost mobilizate efective impresionante. În total, 65.800 de reprezentanți ai forțelor de ordine veghează la buna desfășurare a scrutinului local. Dintre aceștia, 23.400 asigură protecția secțiilor de vot, iar 30.000 au fost alocați pentru siguranța publice. De asemenea, 4.800 de oameni sunt pregătiți de intervenții speciale.

ACTUALIZARE ORA 7:00 S-au deschis urnele. A început ziua alegerilor locale. Este SINGURA noastră şansă să decidem cui încredinţăm soarta oraşului, comunei sau sectorului în care trăim. Avem 14 ore la dispoziție să ne exprimăm opțiunea despre viitor. Pentru ce votăm, de fapt? De noi depinde dacă o să mergem la spital cu teamă că o să fim trataţi în condiţii mizere sau dacă o să pierdem ore întregi în trafic ori o să facem slalom printre gropi. Este ziua în care puterea revine la noi, la cetăţenii de rând. Este ziua în care cei care ne vor decide soarta depind de vocea noastră. Un singur vot într-un singur tur va trasa parcursul următorilor patru ani.

267.239 de persoane s-au înscris în această cursă, dintre care 210.097 de bărbați și 57.142 de femei. În toată țara sunt deschise 18.616 secții de votare.


Primele estimari ale scrutinului de astăzi vor fi anunţate,în exclusivitate, la Digi24 , imediat după închiderea urnelor. De la ora 20:00, va începe o ediţie specială, în care jurnaliştii Digi24 şi analişti importanţi ai momentului vor dezbate evenimentele de peste zi, dar şi rezultatele exit-pollurilor. Iar de la ora 21:00, la Digi24, veţi putea vedea, în exclusivitate, exit-pollurile IRES. Sunt primele estimări ale rezultatelor pentru alegerile locale pentru Bucureşti, atât pentru Primăria Generală, cât şi de primăriile de sector. Veţi afla, de asemenea, şi rezultatele pentru Cluj. Aşa că este foarte important să nu-i evitaţi pe operatorii IRES! Sunt 400 de oameni, prezenţi în toate secţiile de votare, care vă vor cere, atenţie, nu datele personale, ci opţiunea de vot.

Din secţiile de vot, buletinele ştampilate merg la Birourile Electorale de Circumscripţii. Toate procesele-verbale se adună apoi la Biroul Electoral Central, care anunţă rezultatul final al alegerilor locale.

Efective impresionante de forte de ordine au fost mobilizate pentru ziua alegerilor. Zeci de mii de poliţişti şi de jandarmi vor asigura pe parcursul zilei ordinea la secţiile de votare şi nu numai. În timpul campaniei electorale au fost înregistrate peste o mie de sesizări privind posibile infracţiuni.

Alegătorii care nu respectă legea riscă amenzi de zeci de mii de lei. De exemplu, despre cei care fotografiază buletinul de vot sau intră în cabină împreună cu o altă persoană.

Citiți și:

Tot ce trebuie să știți înainte de a merge la vot

(VIDEO. Procedura de vot, explicată grafic)

Miza acestor alegeri e uriaşă și în oraşele-reşedinţă de judeţ. Corespondenţii Digi24 din principalele regiuni - Brașov, Constanța, Galați, Craiova, Iași, Timișoara, Oradea și Cluj - vă vor ține la curent cu desfășurarea votului.

Pentru a vedea cine sunt candidații din orașele reședință de județ consultați HARTA ALEGERILOR LOCALE 2016.

BRAȘOV. Cursa cea mai interesantă din centrul ţării se dă pentru primăria Braşov. Nu mai puţin de 15 persoane s-au înscris pe listele electorale în cursa pentru fotoliul de primar. În schimb, în judeţul Harghita, în 24 din totalul de 67 de localităţi, există un singur candidat.

În total, pe listele pentru funcţia de primar, consilier local sau judeţean s-au înscris 5.716 de persoane din judeţul Braşov. Însă judeţul cu cel mai mare număr de candidaţi pentru toate cele trei titulaturi este Prahova. Acolo sunt 9.611 candidaţi. în Covasna sunt cei mai puţini candidaţi înscrişi pe liste: 2.228.

Cei mai mulţi alegători sunt în municipiul Braşov, 250.568, iar cei mai puţini, 489, în localitatea Râul Sadului, din judeţul Sibiu.

Cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar

Braşov - 15

Ploieşti - 13

Sibiu - 11

Cei mai puţini candidaţi la funcţia de primar

jud. Harghita - 24 localităţi - 1

jud. Covasna - 14 localităţi - 1

jud. Sibiu - com. Păuca - 1

Cei mai mulţi candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Prahova - 9.611

jud. Dâmboviţa - 7.261

jud. Braşov - 5.716

Cei mai puţini candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Covasna - 2.228

jud. Harghita - 2.628

jud. Sibiu - 4.884

Cele mai multe persoane cu drept de vot

Braşov - 250.568

Ploieşti - 198.278

Sibiu - 142.929

Cele mai puţine persoane cu drept de vot

jud. Sibiu - com. Râu Sadului - 489

jud. Braşov - com. Ticusu - 747

jud. Covasna - com. Dalnic - 762

CONSTANȚA. Nu mai puţin de 12 persoane s-au înscris în cursa pentru primăria oraşului Constanţa. Concurenţă mare este şi pentru un loc de consilier local sau judeţean.

Postul de edil din Constanța este cel mai disputat din regiunea de sud-est a ţării. La alegerile de azi sunt 12 persoane care s-au înscris pe listele electorale în cursa pentru fotoliul de primar. În schimb, există câte o localitate în județele Constanța și Ialomița în care, la start, există un singur candidat.

În total pe listele pentru funcţia de primar, consilier local sau judeţean s-au înscris 6.126 de persoane din judeţul Constanța. La polul opus, judeţul cu cel mai mic număr de candidaţi pentru toate cele trei titulaturi este judeţul Tulcea. Acolo sunt 3.805 candidaţi. Iar, în Călărași sunt 4.457 candidați, în timp ce în Ialomița sunt 4.078.

Cei mai mulţi alegători sunt în municipiul Constanța, 268.680, iar cei mai puţini, 441, tot într-o comună din județul Constanța și anume Dumbrăveni.

Cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar

Constanța - 12

Tulcea - 11

Slobozia - 9

Călărași - 9

Cei mai puţini candidaţi la funcţia de primar

jud. Constanța - com. Grădina - 1

jud. Ialomița - com. Sărățeni - 1

Cei mai mulţi candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Constanța - 6.126

jud. Călărași - 4.457

Cei mai puţini candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Ialomița - 4.078

jud. Tulcea - 3.805

Cele mai multe persoane cu drept de vot

Constanța - 268.680

Tulcea - 75.192

Călăraşi - 63954

Slobozia - 44.763

Cele mai puţine persoane cu drept de vot

jud. Constanța - com. Dumbrăveni - 441

jud. Tulcea - com. Pardina - 455

jud. Ialomița - com. Ciocârlia - 652

IAȘI. În zona Moldovei, lupta cea mai mare se dă pentru primăria Botoşani. 15 candidaţi le cer oamenilor să-şi pună încrederea în ei pentru următorii patru ani. La polul opus, există localităţi în Iaşi sau Vaslui unde alegerea pare să fie făcută deja, pentru că există un singur candidat înscris pe listele electorale.

În total, în Iaşi s-au înscris 9.220 de persoane pe listele pentru funcţia de primar, consilier local sau consilier judeţean, cei mai mulţi din regiune. Cei mai puţini sunt în Botoşani - 7.216 persoane.

Ca număr de alegători, Iaşiul conduce detaşat. Nu mai puţin de 301.935 de oameni au drept de vot. În schimb, în comuna Adăşeni din Botoşani pot merge la vot doar 1.056 de persoane.

Cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar

Botoşani - 15

Rădăuţi – 13

jud. Bacău, com. Filipeşti - 13

Cei mai puţini candidaţi la funcţia de primar

jud. Iaşi, com. Ciohorani - 1

jud. Vaslui, com. Vutcani - 1

jud. Suceava, 14 localităţi - 2

Cei mai mulţi candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Iaşi - 9.220

jud. Suceava - 8.912

jud. Bacău - 8.549

Cei mai puţini candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Botoşani - 7.216

jud. Vaslui - 7.257

jud. Neamţ - 7.975

Cele mai multe persoane cu drept de vot

Iaşi - 301.935

Bacău - 165.771

Botoşani - 101.577

Cele mai puţine persoane cu drept de vot

jud. Botoşani, com. Adăşeni - 1.056

jud. Iaşi, com. Roşcani - 1.115

jud. Vaslui, com. Bogdăniţa - 1.140

GALAȚI. Este un oraş în care vechea industrie, dezvoltată în comunism, a decăzut. Şi nu au apărut alte oportunităţi. Proiectul unui parc industrial care să atragă investitori este mort din fază incipientă. Oraşul duce lipsă de infrastructură, cu toate că are port la Dunăre, care nu este exploatat la adevăratul său potenţial. Şi toate acestea înseamnă şanse ratate.

Peste 6.000 de candidaţi din judeţul Galaţi speră la un loc de primar, consilier local sau judeţean.

În lupta pentru oraşele Buzău şi Brăila au intrat câte 13 candidaţi la funcţia de primar. La polul opus, în comunele Blăjani, judeţul Buzău, şi Cârligele, judeţul Vrancea, există un singur candidat.

În total pe listele pentru funcţia de primar, consilier local sau judeţean s-au înscris 6.209 de persoane din judeţul Galaţi. În schimb, judeţul cu cel mai mic număr de candidaţi pentru toate cele trei titulaturi este judeţul Brăila. Acolo sunt 4.410 candidaţi.

Cei mai mulţi alegători sunt în municipiul Galaţi, 260.524, iar cei mai puţini, 362, în comuna Pardoşi, judeţul Buzău.

Cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar

Buzău, Brăila - 13

Galaţi - 12

Focşani - 10

Cei mai puţini candidaţi la funcţia de primar

jud. Buzău - com. Blăjani - 1

jud. Vrancea - com. Cârligele - 1

jud. Galaţi - com. Oancea - 2

Cei mai mulţi candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Galaţi - 6.209

jud. Buzău - 6.019

Cei mai puţini candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Brăila - 4.410

jud. Vrancea - 5.538

Cele mai multe persoane cu drept de vot

Galaţi - 260.524

Brăila - 182.503

Buzău - 114.678

Cele mai puţine persoane cu drept de vot

jud. Buzău - com. Pardoşi - 362

jud. Buzău - com. Chiliile - 506

jud. Buzău - com. Mărgăriteşti - 593

CRAIOVA. În sudul ţării cea mai interesantă cursă pentru câştigarea funcţiei de primar se dă în Drobeta Turnu Severin, unde sunt 14 candidaţi înscrişi pe listele electorale. Urmează, Târgu Jiu cu 13, în timp ce în Craiova şi Slatina sunt câte 9 candidaţi.

Astăzi în judeţul Dolj sunt așteptaţi să voteze aproximativ 580 de mii de oameni, 257.850 doar în Craiova. În Olt sunt peste 370 de mii alegători, iar în Gorj puţin peste 300 de mii.

Proporţional cu numărul votanţilor sunt şi secţiile în care oamenii își pot exercita dreptul. Astfel, cei din Dolj au la dispoziţie 529 de secții, în Vâlcea 430, iar în Mehedinţi sunt aproape 290.

Cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar

Drobeta-Turnu Severin - 14

Târgu Jiu - 13

Râmnicu Vâlcea - 11

Cei mai puţini candidaţi la funcţia de primar

Piteşti - 10

Craiova - 9

Slatina - 9

Cele mai multe persoane cu drept de vot

jud. Dolj - 579.628

jud. Argeş - 538.497

jud. Olt - 376.885

Cele mai puţine persoane cu drept de vot

jud. Vâlcea - 335.966

jud. Gorj - 303.039

jud. Mehedinţi - 237.767

Cele mai multe secţii de vot

jud. Dolj 529

jud. Argeş 520

jud. Vâlcea 430

Cele mai puţine secţii de vot

jud. Mehedinţi 286

jud. Gorj 332

jud. Olt 379

TIMIȘOARA. Banatul şi Crişana sunt pregătite de alegeri. În Timişoara, de exemplu, peste 280 de mii de persoane au drept de vot.

La Băile Herculane e agitaţie mare. Aici nu mai puţin de 12 persoane ţintesc fotoliul de primar. La Gottlob, în schimb, un singur candidat iese în evidenţă.

În total, în Timiş s-au înscris 8.687 de persoane pe listele pentru funcţia de primar, consilier local sau consilier judeţean, cei mai mulţi din regiune. Ceva mai puţini sunt la Arad - 5.592 de persoane.

Ca număr de alegători, Timişoara e prima pe listă. 286.261 de oameni au drept de vot. La polul opus avem comuna comuna Şiştarovăţ, unde pot merge la vot doar 258 de oameni.

Cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar

Băile Herculane - 12

Timişoara - 11

Cei mai puţini candidaţi la funcţia de primar

jud. Caraş-Severin, com. Brebu Nou - 1

jud. Timiş, com. Gottlob - 1

Cei mai mulţi candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Timiş - 8.687

jud. Bihor - 7.365

Cei mai puţini candidaţi pentru primar, consilier local sau judeţean

jud. Arad - 5.592

jud. Caraş-Severin - 7.320

Cele mai multe persoane cu drept de vot

Timişoara - 286.261

Oradea - 188.991

Cele mai puţine persoane cu drept de vot

jud. Arad, com. Şiştarovăţ - 258  

Eu votez din 1990 pentru ca dreptul la vot a fost un drept castigat in 89 si cred ca asta e un lucru bun. In Ordadea am votat PNL, nu puteam face altfel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Meteorologii anunță o lună ianuarie cum n-a mai fost în România. Vreme neobișnuită și temperaturi ciudate
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
O dragoste ca a lor e rară. Julia Roberts, fotografie plină de tandrețe alături de soțul ei și declarație...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...