Simona Halep, victorie categorică în fața Paulei Badosa, nr. 2 WTA

Data actualizării: Data publicării:
simona halep se bucura strangand pumnul si zambind
Simona Halep a eliminat-o pe Paula Badosa, favorita turneului Madrid Open 2022 Foto: Profimedia Images

Simona Halep (nr 21 WTA) a eliminat-o sâmbătă seara de la turneul de la Madrid pe Paula Badosa, nr. 2 WTA, principala favorită a competiției, în fața căreia a obținut o victorie categorică, în două seturi, 6-3, 6-1, după numai 74 de minute de joc.

ACTUALIZARE. Adversara Simonei Halep din optimile turnului de la Madrid va fi americanca Cori Gauff. Tânăra de 18 ani ocupă în prezent locul 16 WTA și este cap de serie numărul 14. Ea a eliminat-o sâmbătă pe Yulia Putintseva din Kazahstan, locul 44 WTA.

Halep şi Gauff s-au mai întâlnit două ori până în prezent şi de fiecare dată a câştigat românca. În 2019, în optimi, la Wimbledon, Halep s-a impus, cu scorul de 6-3, 6-3, iar anul acesta, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells, cu scorul de 6-3, 6-4.


Știre inițială:

A fost primul meci direct între Simona Halep, 30 de ani, fost nr. 1 WTA, și Paula Badosa, 24 de ani, considerată una dintre sportivele promițătoare ale tinerei generații, care a evoluat acasă, în fața propriilor suporteri.

Fostul lider mondial a început foarte bine medicul şi a condus-o cu 2-0 pe Badosa. A urmat însă o perioadă bună pentru favorita gazdelor, care a reuşit trei ghemuri consecutive. Halep a luat apoi jocul pe cont propriu şi a reuşit o serie nouă ghemuri la rând, permiţându-i spaniolei să ia un ghem înainte de a încheia conturile (6-3, 6-1).

Halep nu mai învinsese o jucătoare din top 5 mondial din septembrie 2020, când câştiga cu 6-0, 2-1 (abandon) în faţa cehoaicei Karolina Pliskova, în finala turneului de la Roma.

Simona Halep a încheiat cu 2 aşi (Badosa doar unul), nu a avut nicio greşeală, în timp ce iberica a avut 4, procentajele punctelor câştigate cu primul serviciu fiind de 84,4% pentru Halep şi de 51,5% pentru Badosa (24 ani, 2 WTA). Halep a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 21-15, şi mai puţine erori neforţate, 14-18, scrie Agerpres.

Urmăriți aici live text cu desfășurarea meciului.

Simona Halep, primele declarații după meciul cu Paula Badosa: Am crezut în șansa mea

Românca, revenită pe terenul de joc după o accidentare suferită în martie la Indian Wells - unde a ajuns până în semifinale -, își continuă astfel parcursul bun la Madrid alături de noul său antrenor, Patrick Mouratoglou, și se califică în optimile turneului.

„Mă simt grozav, simt că am jucat un tenis bun şi mă bucur foarte mult pentru asta. Ea (Badosa - n.r.) este o jucătoare foarte bună, în acest moment este numărul 2 mondial, este încrezătoare, joacă extraordinar, dar am crezut că am şansa mea şi am dat totul pe teren. Terenul, publicul, care mă susţine mereu, toate îmi plac la Madrid, am o atmosferă grozavă de fiecare dată când joc şi vreau să le mulţumesc tuturor deoarece este foarte bine să ai energia publicului”, a declarat Simona Halep la interviul de pe teren.

Întrebată de colaborarea cu Patrick Mouratoglou, începută oficial la Madrid, Simona Halep a răspuns: „Este o plăcere şi o onoare să-l am pe Patrick în loja mea, ca antrenor. Lucrăm serios la unele lucruri şi, după cum vedeţi, joc bine fiecare meci, mă concentrez să devin mai bună şi mai puternică”. 

Ca de fiecare dată, Simona Halep a evitat să se pronunțe în legătură cu șansele de succes. Întrebată dacă acum, odată cu eliminarea Paulei Badosa, a devenit favorită pentru câștigarea Madrid Open, românca a spus: „Nu, mă concentrez doar pe următorul meci şi vom vedea”.

Paula Badosa, dărâmată psihic după înfrângerea suferită

La conferința de presă care a urmat după meci, adversara Simonei Halep, Paula Badosa a venit vizibil afectată psihic de înfrângerea suferită în fața propriilor suporteri și a mărturisit că are nevoie de câteva zile de pauză ca să își revină, scrie digisport.ro.

„Nu e cel mai bun moment să vorbesc acum, nu sunt în cea mai bună stare. E greu să pierzi acasă... A fost o săptămâna grea, foarte stresantă, cu foarte multe lucruri care s-au întâmplat. Asta este, trebuie să accept. Cred că am nevoie de o pauză de câteva zile. Trebuie să mă odihnesc puțin”, a declarat Paula Badosa.

Ea a lăudat jocul adversarei, recunoscând în Simona Halep o „campioană”.

„Sunt bine la umăr (sportiva ceruse un time-out medical în timpul meciului - n.r.), iar meciul... s-a văzut ce a fost. A jucat la un nivel foarte bun, bravo ei. A fost prima dată când am jucat împotriva Simonei. A ajuns la toate mingile, a jucat foarte agresiv, cred că a făcut meciul perfect. Mie mi-au lipsit toate, de-asta am câștigat doar patru ghemuri. Ea a jucat foarte bine, a servit foarte bine, a fost rapidă. Nu pot decât s-o aplaud, este o campioană”, a spus Paula Badosa.

Surprize mari la turneul de la Madrid

Până acum, turneul de la Madrid a furnizat mari surprize, fiind eliminate încă din primele faze ale competiției nume de top ale tenisului mondial feminin, printre care Aryna Sabalneka, deținătoarea trofeului, Karolina Pliskova și Jelena Ostapenko.

În schimb, alte două sportive urmărite și prin prisma originilor lor românești, canadianca Bianca Andreescu și britanica Ema Răducanu, s-au calificat și ele în faza a doua a competiției.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 90.745 de euro şi cu 120 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat Madrid Open în 2016 şi 2017 şi a mai jucat în finală în 2014 şi 2019. Anul trecut, ea a fost eliminată în optimi de jucătoarea belgiană Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7.

CTP, încântat de jocul Simonei Halep: Fără pas în spate!

Comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu este încântat de ceea ce a arătat Simona Halep în meciul de sâmbătă cu Paula Badosa și spune că se vede colaborarea cu Patrick Mouratoglou. Gazetarul crede că Simona Halep este foarte bine pregătită, inclusiv psihic, și a ajuns la forma arătată în 2018, când a câștigat Roland Garros.

„În sfârșit! Simona s-a întors la ce ne-a arătat în 2018, când a ajuns în finală la Australian Open și a câștigat Roland Garros. Urcată la maximum fizic, cu jocul de „picioare zburătoare” care a făcut-o celebră, Simo n-a dat niciun pas în spate în fața loviturilor dure ale numărului 2 mondial, Paula Badosa.

A luat inițiativa, a returnat decisiv, a atacat cum a avut ocazia.

A reușit contre formidabile, de „WTA lovitura lunii aprilie”.

Foarte bine pregătită, inclusiv psihic, știind tot timpul ce are de făcut – asta trebuie să fie rezultatul lucrului împreună cu antrenorul Patrick Mouratoglou, cu care se arată că a făcut „joncțiunea”.
Semne bune, chiar foarte!” - a scris gazetarul pe Facebook.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...