România are trei jucătoare calificate în turul al doilea la US Open. Halep și Cristian, eliminate

Data publicării:
Arena Arthur Ashe de la US Open.
România are trei jucătoare calificate în turul al doilea la US Open. Foto: Profimedia

Elena-Gabriela Ruse s-a calificat în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, în timp ce Jaqueline Cristian a pierdut la New York, la revenirea sa în circuitul profesionist după o pauză de şase luni. Irina Begu s-a calificat și ea în runda a doua, după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 3-6, 6-2, 6-3. Astfel, România are trei reprezentante în turul al doilea al turnelui: Cîrstea, Begu și Ruse.

Ruse (24 ani, 101 WTA) a obţinut prima sa victorie din carieră pe tabloul principal al Flushing Meadows, 3-6, 6-2, 6-4 cu australianca de origine rusă Daria Saville, fostă Gavrilova (28 ani, 58 WTA), după două ore şi 15 minute de joc.

Ruse venea după o operaţie la încheietura mâinii stângi la începutul lunii, iar ultimul său meci data din iulie.

În primul set cu Saville, Ruse a condus cu 3-2, dar a pierdut patru ghemuri la rând şi s-a înclinat cu 4-6. În actul secund, australianca a câştigat primul ghem, dar Ruse a reuşit să iar trei la rând, iar la 4-2 a mai făcut un break, câştigând cu 6-2. În decisiv, românca a început cu break, dar în cele din urmă şi-a pierdut avantajul, 4-4. A câştigat apoi din nou contra serviciului şi a încheiat cu 6-4.

Ruse a avut procentaje mai bune la serviciu şi la mingile de break, a fost net superioară la mingile directe câştigătoare (31-13), dar a făcut şi mai multe erori neforţate (48-28).

În turul secund, Gabriela Ruse o va întâlni pe jucătoarea americană Coco Gauff (18 ani, 12 WTA), care a învins-o anul acesta în primul tur la Wimbledon, cu 2-6, 6-3, 7-5. Gauf a trecut la New York cu 6-2, 6-3 de franţuzoaica Leolia Jeanjean.

În alt meci din primul tur la Flushing Meadows, Jaqueline Cristian (24 ani, 77 WTA), care nu a mai jucat din februarie, când s-a accidentat grav la genunchi la Doha, a fost învinsă de estoniana Anett Kontaveit (26 ani, 2 WTA), a doua favorită, cu 6-3, 6-0, în 66 de minute.

Kontaveit a fost net superioară în acest meci, în care a avut procentaje mai bune la serviciu şi 20-10 la winners (mingile direct câştigătoare), chiar dacă raportul erorilor neforţate a fost echilibrat, 18 pentru românca, 20 pentru baltică.

Ruse şi-a asigurat un cec de 121.000 de dolari şi 70 de puncte WTA, în timp ce Cristian va rămâne cu 80.000 de dolari şi 10 puncte WTA.

Irina Begu s-a calificat spectaculos în turul al doilea

Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului US Open, după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 3-6, 6-2, 6-3.

Begu (32 ani, 42 WTA) a revenit spectaculos după ce a pierdut primul set şi s-a impus în mai bine de două ore de joc (2 h 24min).

Irina Begu nu o mai învinsese până acum pe Mertens (26 ani, 33 WTA), cap de serie numărul 32 la Flushing Meadows, care avea 3-0 în meciurile directe până acum.

Mertens a dominat primul set în care a avut 4-1, 5-2 şi s-a impus cu 6-3. Belgianca a început bine şi actul secund, a condus cu 2-0, dar a urmat o serie remarcabilă de şase ghemuri a Irinei (6-2). În decisiv, Mertens a avut 2-0 şi 3-1, dar Begu a găsit resurse pentru un nou ''comeback'', legând cinci ghemuri la rând.

Românca a încheiat cu 3 aşi şi 8 duble greşeli, în timp ce Mertens a totalizat 4 aşi şi 6 duble greşeli. Begu a servit mai bine şi a avut un procentaj mai bun şi la mingile de break. Begu a făcut diferenţa la numărul de mingi direct câştigătoare (winners), cu 36-22, în timp ce la erorile neforţate a fost egalitate, 27-27.

Mertens o învinsese pe Begu în 2017, în Fed Cup, cu 3-6, 7-5, 7-5, în 2017 în semifinale la Istanbul, cu 6-1, 6-1, şi anul acesta în turul al doilea la Australian Open, cu 6-3, 6-2.

Begu şi-a asigurat un cec de 121.000 de dolari şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe chinezoaica Yue Yuan (23 ani, 142 WTA), victorioasă cu 6-3, 6-2 în faţa australiencei Jaimee Fourlis.

Begu este a treia româncă ajunsă în turul al doilea la Flushing Meadows, după Gabriela Ruse şi Sorana Cîrstea. Simona Halep şi Jaqueline Cristian au pierdut în primul tur, potrivit Agerpres.

Halep, a şaptea favorită, a fost învinsă luni de ucraineanca Daria Snigur.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...