Prima declarație a lui Darren Cahill despre momentele tensionate dintre el și Simona Halep: „M-am gândit să renunţ la colaborare“

Data publicării:
Darren Cahill
Foto: Guliver/GettyImages

Darren Cahill a vorbit în premieră de momentele dificile dintre el și Simona Halep, despre cum a împins-o pe marginea prăpastiei, ca să o ajute să evolueze, și despre care a fost cel mai greu moment al colaborării lor - finala de anul trecut de la Roland Garros, pierdută în fața Jelenei Ostapenko.

Darren Cahill
Foto: Guliver/GettyImages

„Fiecare antrenor trebuie să se privească într-o oglindă şi să decidă dacă mesajul lui ajunge la jucător. Nu a fost vorba doar despre meciul cu Johanna Konta, ci şi despre alte partide în care am simţit că nu a ajuns la ea mesajul meu. M-am gândit că poate trebuie să vină altcineva, a fost ca o ultimă încercare din punctul meu de vedere pentru că nu-mi doream să distrug, aşa că am decis să fac un pas în spate şi i-am spus că dacă mă vrea înapoi trebuie să evolueze din punct de vedere mental sau dacă are nevoie de o altă voce o să o ajut să o găsească. (...) A decis că vrea să rămân, când am plecat după Miami, nu i-am lăsat nicio plasă de siguranţă, doar i-am spus că o să-i urmăresc meciurile. A progresat, era un lucru pe care îl avea în interiorul ei, dar a trebuit să o duc pe marginea prăpastiei ca să poată să-şi îmbunătăţească mentalitatea pe teren. Au mai fost şi unele scăpări pe drum, dar faptul că a angajat un psiholog în ultimii ani, că e în contact cu ea tot timpul şi vrea să fie şi mai bună arată cât de mult şi-a dorit. Simona e genială în multe aspecte, dar era păcat ca din cauza unui singur motiv să nu ajungă unde trebuia. Nu sunt sigur că a făcut-o datorită antrenamentelor pentru că era o jucătoare extraordinară şi înainte de a colabora eu cu ea, dar a avut încredere în mine că pot lucra atât cu punctele sale bune, cât şi cu cele slabe: tot creditul e al ei. (...) Am avut şi câteva ciocniri de-a lungul colaborării noastre, pe care le-a văzut o lume întreagă, în timpul discuţiilor din teren, iar oamenii au dat multă atenţie acestor lucruri. (...) Cel mai greu moment pentru mine ca antrenor a fost să văd finala de anul trecut, când a condus cu un set şi 3-0 şi era jucătoarea mai bună de pe teren. Să fiu martor la felul în care i-a scăpat acel meci a fost cel mai greu moment şi cu siguranţă şi al ei. Tot creditul pentru ea că a putut să treacă peste, în plus nici la numărul unu nu a ajuns din prima. A avut câteva lovituri dure în stomac, dar a pus capul jos a muncit şi mai mult la antrenamente. E o tânără domnişoară curajoasă şi determinată”, a spus Darren Cahill pentru RSN Breakfast şi The first serve, două podcasturi dedicate tenisului, citate de gsp.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...