Sepsi OSK a fost învinsă de Bodoe/Glimt și părăsește Europa Conference League

Data actualizării: Data publicării:
jucatori de la sepsi cu echipa medicala
Sepsi OSK, eliminată din Europa Conference League de Bodoe/Glimt. Foto: Profimedia

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost eliminată din Europa Conference League la fotbal, după ce a fost învinsă de echipa norvegiană Bodoe/Glimt, cu scorul de 3-2 (2-1, 2-2), după prelungiri, joi seara, pe Stadionul Aspmyra, în manşa secundă a play-off-ului.

Sepsi OSK părăseşte Europa cu capul sus, după ce a terminat la egalitate în prima manşă, 2-2, şi a cedat la mare luptă în deplasare.

Nordicii au condus cu 2-0 în retur, prin golurile înscrise de Sondre Soerli (23), Amahl Pellegrino (28), dar deţinătoarea Cupei şi Supercupei României a reuşit egalarea, graţie golurilor semnate de Isnik Alimi (42) şi Roland Varga (46). Diferenţa a fost făcută de penalty-ul transformat de Amahl Pellegrino (100).

Vicecampioana Norvegiei a dominat începutul jocului şi a avut o primă ocazie în min. 4, când Groenbaek a trimis peste poartă din lovitură liberă de la 18 metri.

Bodoe/Glimt a marcat în min. 12, prin Pellegrino, dar golul a fost anulat de VAR pentru că Moumbagna a scăpat mingea în afara terenului.

Sepsi OSK şi-a creat prima ocazie în min. 15, prin Safranko, a cărui lovitură de cap nu i-a pus probleme portarului.

Gazdele au avut o bară prin Saltnes (21), după ce a pătruns în careu, iar două minute mai târziu au deschis scorul: Pellegrino a centrat, iar Soerli a reluat cu capul din 6 metri (23).

În min. 28, Bodoe/Glimt şi-a dublat avantajul: Berg a şutat periculos, Niczuly a respins, iar Pellegrino a reluat simplu în plasă.

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a echilibrat disputa şi a reuşit să reducă din diferenţă pe finalul primei reprize, prin albanezul Alimi (42), care a marcat cu capul din 6 metri la centrarea lui Andres Dumitrescu.

Sepsi OSK a început în forţă repriza secundă şi a marcat după 40 de secunde, prin Roland Varga, cu un şut de la 18 metri.

Covăsnenii au făcut un joc foarte bun în repriza a doua, iar norvegienii nu au reuşit să îşi creeze decât o situaţie de gol, în min. 76, când Ciobotariu l-a blocat pe Moumbagna la câţiva metri de poartă.

Ştefănescu (88) putea da lovitura pe contraatac, dar portarul Haikin a respins cu greu şutul său.

În prelungiri, gazdele au avut un plus ofensiv şi au fost aproape de gol în min. 95, când Niczuly a respins şutul lui Pellegrino, iar Gulliksen a reluat peste.

În min. 99, Păun a comis henţ la centrarea lui Pellegrino, iar acelaşi jucător a transformat impecabil (100).

Imediat (101), Ştefănescu a reuşit o preluare superbă şi a şutat la colţ de la 20 de metri, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid la limită.

Sepsi OSK a căutat egalarea, dar nu a fost prea coerentă în acţiuni, tot gazdele având o ocazie bună de gol, în min. 105+1, când Ciobotariu a făcut un blocaj salvator la Pellegrino.

Echipa din Sfântu Gheorghe spune adio cupelor europene după un sezon foarte bun, în care a reuşit cea mai bună evoluţie a sa de până acum, fiind aproape de a scrie istorie şi a ajunge în premieră în grupele unei competiţii continentale.

Fotbalul românesc nu va avea nicio reprezentantă în grupele cupelor europene în acest sezon. O astfel de situaţie nu s-a mai întâmplat din ediţia 2018-2019, scrie Agerpres.

FK Bodoe/Glimt - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-2 (2-1, 2-2), după prelungiri

Au marcat: Sondre Soerli (23), Amahl Pellegrino (28, 100 - penalty), respectiv Isnik Alimi (42), Roland Varga (46).
Cartonaşe galbene: Niczuly (12), Rodriguez (27), D. Ciobotariu (57), Dumitrescu (60), Gulliksen (62), Safranko (70), Păun (80), Ştefănescu (103, 120+1).
Cartonaş roşu: Ştefănescu (120+1).Bodoe, Stadion Aspmyra
Europa Conference League - play-off (manşa secundă)
În prima manşă: 2-2.

Au evoluat echipele:

BODOE/GLIMT: 12. Nikita Haikin - 5. Brice Wembangomo (20. Fredrik Sjoevold, 79), 18. Brede Moe (căpitan), 4. Odin Bjoertuft, 15. Fredrik André Bjoerkan (30. Adam Soerensen, 111) - 14. Ulrik Saltnes (19. Sondre Brunstad Fet, 79), 77. Patrick Berg, 8. Albert Groenbaek - 27. Sondre Soerli (25. Tobias Fjeld Gulliksen, 41; 10. Daniel Bassi, 106), 29. Faris Moumbagna (11. Runar Espejord, 90), 7. Amahl Pellegrino.
Antrenor: Kjetil Knutsen.
Rezerve neutilizate: 44. Magnus Broendbo - 2. Marius Lode, 16. Morten Konradsen, 22. Petter Nosakhare Dahl, 47. Stian Kristiansen.

SEPSI OSK: 33. Roland Niczuly (căpitan) - 13. Denis Ciobotariu, 44. Mihai Bălaşa, 82. Branislav Ninaj, 20. Andres Dumitrescu (8. Gheorghe Ion, 106) - 6. Nicolae Păun (77. Adnan Aganovic, 106), 5. Jonathan Rodriguez (59. Sherif Kallaku, 112) - 97. Roland Varga (9. Vitalie Damaşcan, 86), 21. Isnik Alimi, 11. Marius Ştefănescu - 18. Pavol Safranko (99. Mario Rondon, 96).
Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Rezerve neutilizate: 1. Dinu Moldovan, 98. Hunor Gedo - 10. Cosmin Matei, 17. Darius Oroian, 22. Francisco Junior, 25. Bogdan Oteliţă, 30. Akos Nistor.

Arbitru: Rob Harvey; arbitri asistenţi: Robert Clarke, Wayne McDonnell; al patrulea oficial: Paul McLaughlin (toţi din Irlanda)
Arbitru video: Jarred Gavan Gillett (Australia); arbitru asistent video: David Coote (Anglia)
Observator UEFA pentru arbitri: Thoroddur Hjaltalin (Islanda); Delegat UEFA: Frodi Danielsen (Feroe)

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...