Rezultatele echipelor românești în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League

Data publicării:
minge conference league
Rezultatele echipelor românești în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League

FCSB a terminat la egalitate cu FC Nordsjaelland în preliminariile Europa Conference League. Farul Constanţa a învins joi, pe teren propriu, scor 3-0, formaţia estonă Flora Tallinn, iar Sepsi OSK a încheiat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, meciul cu echipa kazahă Aktobe, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League.

La Ovidiu, Farul a deschis scorul în startul reprizei secunde, în minutul 48, când Budescu – aflat la primul meci în tricoul constănţenilor, i-a pasat lui Alibec, acesta a făcut o cursă şi a şutat din careu, la colţul lung pentru 1-0.

Tot Alibec a rămas omul periculos al Farului în următoarea perioadă, minutele 54 şi 60, pentru ca în minutul 80, acelaşi Alibec să profite de greşeala lui Lilander, şut din afara careului care a nimerit bara, balonul a revenit în teren, iar Budescu a înscris pentru 2-0.

Flora a ratat două ocazii în minutele de final, dar Farul merge în Estonia cu un avantaj de trei goluri pentru calificarea în play-off, pentru că Diogo Queiros a stabilit scorul final, în minutul 90+5.

FCSB şi echipa daneză FC Nordsjaelland au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, pe Stadionul Steaua din Capitală, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Europa Conference League la fotbal.

Vicecampioana României nu a obţinut nimic dintr-un meci în care a avut un om în plus mai bine de o jumătate de oră, dar în care nu a tras niciun şut pe poartă.

În faţa puternicei echipe daneze, roş-albaştrii au avut prima ocazie în min. 2, când Compagno a şutat peste poartă din unghi.

Oaspeţii au fost mult mai aproape de deschiderea scorului în min. 5, când Târnovanu a salvat golul la lovitura de cap a lui Frese, după cornerul lui Bocha.

Vicecampioana Danemarcei a mai avut două oportunităţi notabile în prima repriză, şuturi imprecise trimise de Nuamah (27) şi Diomande (33).

În repriza secundă, după ce burkinabezul Nagalo (59) a fost eliminat pentru fault la Octavian Popescu (a primit al doilea cartonaş galben), FCSB a controlat jocul, dar a fost lipsită de claritate în faţa porţii, renunţând la pivotul Compagno.

Deşi erau în inferioritate numerică, danezii au reuşit să îşi creeze două ocazii de gol, dar Târnovanu a prins şutul lui Villadsen (63), iar mingea expediată de Nuamah (68) din unghi a fost deviată în corner de acelaşi Târnovanu.

Olaru (71) a fost aproape să profite de o eroare a defensivei daneze, apoi Djokovic (72) a solicitat penalty, dar nu a primit nimic.

Nygren (73) a creat din nou pericol la poarta lui Târnovanu, însă şutul său din careu s-a dus peste ţintă.

Coman (76) a şutat peste poartă, în disperare de cauză, dar vizitatorii au fost mai periculoşi. Finlandezul Antman (85) a şutat, iar mingea a fost deviată periculos pentru buturile lui Târnovanu. În min. 90+3, Nygren a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri, dar balonul a izbit transversala.

FCSB a avut ultima şansă de gol a meciului, dar Edjouma (90+5) a trimis cu capul peste poartă din unghi.

Manşa secundă se va juca în data de 17 august, la Farum.

Dacă va trece de FC Nordsjaelland, FCSB va juca în play-off cu echipa azeră Sabah sau cu Partizan Belgrad. FCSB ar juca prima partida la Bucureşti, pe 24 august, iar manşa secundă în deplasare pe 31 august.

Echipa FCSB a terminat la egalitate joi, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa daneză Nordsjaelland, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League.

Meciul de pe Stadionul Steaua a început cu o veste proastă pentru FCSB.

Unul dintre titularii echipei, Adrian Şut, s-a accidentat chiar la încălzire şi a fost înlocuit cu Ovidiu Popescu. Compagno a trimis primul şut spre poartă încă din minutul 2, dar fără precizie, apoi Târnovanu a intervenit bine la lovitura de cap a lui Frese, din minutul 5.

După o primă repriză echilibrată, partea secundă a avut un moment culminant în minutul 60, când Adamo Nagalo a primit al doilea cartonaş galben – după o intervenţie la Octavian Popescu – fiind eliminat.

Cu avantajul unui jucător în plus, bucureştenii au cerut de două ori penalti, la Olaru şi Djokovic, însă arbitrul muntenegrean Boskovic nu a acordat nimic. Nygren a trimis în bară o lovitură liberă în minutul 90+3, iar FCSB încheie meciul fără să trimită nici un şut pe spaţiul porţii.

Returul se joacă în Danemarca, joi, 17 august.

Sepsi OSK a remizat cu FC Aktobe (1-1), în turul al treilea preliminar la Europa Conference League

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu echipa kazahă FC Aktobe, 1-1 (0-0), joi seara, în Arena Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Europa Conference League la fotbal.

Sepsi, echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a smuls remiza prin golul lui Roland Varga (89), după ce oaspeţii au deschis scorul prin Elder Santana (65).

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cu puţine ocazii de gol, vicecampioana Kazahstanului oferind o replică foarte bună.

Sepsi OSK şi-a creat prima ocazie în min. 15, când Ştefănescu a executat o lovitură liberă de pe dreapta, dar Pokatilov a respins de sub transversală.

FCAktobe a replicat în min. 28, când Samorodova şutat din întoarcere de la 16 metri, însă Niczuly a fost la post.

Câştigătoarea Cupei României a mai avut o fază notabilă în prima repriză, lovitura de cap a lui Bălaşa (32), peste poartă.

Repriza secundă a fost una mai animată, dar Sepsi OK şi-a creat oportunităţi cu dificultate, în faţa unei echipe solide.

Matei (54) a fost blocat de Kasim în careu în momentul şutului. Un minut mai târziu, Ştefănescu a tras din unghi, dar Pokatilov a respins. Alimi (62) a trimis peste poartă de la 18 metri.

În min. 64, Elder Santana a şutat la colţul scurt, dar Niczuly a respins salvator. La cornerul care a rezultat, executat de Samorodov (65), brazilianul Elder Santana a sancţionat pasivitatea defensivei covăsnene şi a marcat din plonjon cu capul.

Sepsi OSK s-a aruncat în atac şi Safranko (70) a trimis din plonjon, dar Pokatilov a prins mingea. Aganovic (71) nu a reuşit să trimită în plasă la o minge de angajament în careu.

FC Aktobe a avut mai avut o oportunitate (78), însă a şutat peste poartă din careu.

Alimi (80) a şutat din marginea careului, puţin pe lângă ţintă, iar apoi Varga (85) a ratat egalarea, voleul său de la 7 metri ducându-se pe direcţia portarului Pokatilov.

Maghiarul Roland Varga (89) a fost cel care a izbutit egalarea, cu un voleu de la 16 metri, mingea fiind deviată de noul-intrat Gadrani.

Manşa secundă se va juca la Aktobe, în data de 17 august.

Dacă va trece de FC Aktobe, Sepsi OSK va juca în play-off probabil cu FK Bodoe/Glimt (Norvegia), care a dispus cu 3-0 de FC Piunik Erevan (Armenia). Prima manşă ar avea loc la Sfântu Gheorghe, pe 24 august, iar manşa secundă în deplasare, pe 31 august.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...