Forbes: Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit sportiv al planetei. Cât câștigă fotbalistul

Data actualizării: Data publicării:
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume după ce a semnat cu clubul saudit Al-Nassr. FOTO: Profimedia Images

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică americană Forbes, pentru a patra oară în cariera sa, informează Reuters.

Jucătorul spaniol de golf John Rahm a urcat pe locul secund în această ierarhie, după trecerea sa senzaţională la LIV Golf, competiţia susţinută financiar de Arabia Saudită.

Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume după ce a semnat cu clubul saudit Al-Nassr, iar Forbes precizează că veniturile totale estimate ale starului lusitan, în vârstă de 39 de ani, sunt de aproximativ 200 de milioane de dolari, un record istoric pentru un jucător de fotbal.

Câştigurile sale pe teren s-au ridicat la 200 de milioane de dolari, în timp ce sumele încasate în afara terenului au fost de 60 de milioane de dolari, datorită acordurilor de sponsorizare în care diverse mărci folosesc cei 629 de milioane de urmăritori pe Instagram ai lui „CR7”.

John Rahm, învingător în două turnee majore, s-a alăturat LIV Golf în decembrie, mişcare care a generat o adevărat undă de şoc în acest sport, în timp presa de specialitate a dezvăluit că actualul număr cinci mondial va fi plătit cu cel puţin 300 de milioane de dolari.

În afara acestei garanţii, Rahm a câştigat 218 milioane de dolari şi se alătură lui Ronaldo ca singurii doi sportivi care au obţinut peste 200 de milioane de dolari.

Messi, pe locul trei în clasament

Al treilea pe listă este argentinianul Lionel Messi, câştigătorul unui număr record de opt Baloane de Aur, care a făcut o trecere profitabilă în Major League Soccer, la Inter Miami, graţie căreia i-au intrat în conturi 135 de milioane de dolari.

Campionul mondial, în vârstă de 36 de ani, a obţinut 65 de milioane de dolari din venituri pe teren, restul de 70 de milioane provenind din acordurile cu sponsori majori precum Adidas şi Apple.

Baschetbalistul american LeBron James, starul echipei Los Angels Lakers, este al patrulea în ierarhia Forbes, cu 128,2 milioane de dolari, în ciuda faptului că primul jucător din NBA care a marcat peste 40.000 de puncte în carieră se apropie de retragere, la 39 ani, nu înainte însă de o ultimă participare la Jocurile Olimpice, în această vară.

O altă vedetă din NBA, grecul Giannis Antetokounmpo (111 milioane de dolari), de la formaţia Milwaukee Bucks, completează primele cinci locuri în ierarhia Forbes, în timp ce Kylian Mbappe, căpitanul selecţionatei de fotbal a Franţei, a coborât pe poziţia a şasea (110 milioane de dolari).

Mbappe a anunţat că va părăsi în această vară clubul Paris Saint-Germain, după şapte ani petrecuţi în capitala Franţei, unde a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile al grupării pariziene, fiind aşteptat să se alăture în curând gigantului spaniol Real Madrid.

Brazilianul Neymar, fostul star al lui PSG, care s-a mutat în Liga profesionistă din Arabiei Saudită, la echipa Al-Hilal, este al şaptelea, cu 108 milioane de dolari, în ciuda faptului că a ratat cea mai mare parte a sezonului din cauza unei accidentări grave.

Atacantul francez Karim Benzema (Al-Ittihad), care evoluează la rândul său în fotbalul saudit, ocupă poziţia a opta pe listă (106 milioane dolari), urmat de baschetbalistul american Stephen Curry, starul lui Golden State Warriors (102 milioane dolari).

Lamar Jackson este singurul jucător din Liga profesionistă de fotbal american (NFL) prezent pe lista Forbes, pe locul al zecelea (100,5 milioane de dolari), datorită bonusului la semnătură negociat în noul său contract cu Baltimore Ravens, anul trecut.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Un bărbat beat a uitat ușa apartamentului deschisă, iar câinele său doberman a ieșit pe scară. Ce a făcut o...
Pro FM
Fiul lui Ștefan Bănică a răbufnit. Ce spune Radu despre carieră și tatăl său: „Nu m-a băgat Bănică în...
Film Now
Blake Lively a atras toate privirile într-o rochie transparentă, realizată doar din perle. Actrița, fabuloasă...
Adevarul
Presa rusă scrie despre declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial după ce Putin a avertizat Occidentul...
Newsweek
Recunoașteți personajul? Marele actor care avea Parkinson de la debut. A călcat „pe bec" în căsnicie
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...