Elon Musk declară război companiei Google și ia peste picior noul generator de imagini Gemini. „Este doar vârful icebergului”

Data publicării:
Elon Musk
Musk, care a criticat în mod repetat așa-numitele politici „woke”, a spus că inteligența artificială dezvoltată de Google este programată într-un mod „incredibil de rasist” și dăunător civilizației umane. Foto: Profimedia Images

Elon Musk are o nouă obsesie: Google. De când Gemini a fost lansat, Musk a scris și a distribuit peste 100 de postări pe rețelele sociale legate de noul generator de imagini de la Google. După cum era de așteptat, șeful Tesla și SpaceX nu a avut nimic pozitiv de spus despre rivalul propriului său chatbot, Grok, relatează Insider.

Google a fost forțată săptămâna trecută să oprească temporar funcția generatoare de imagini după ce a criticii au acuzat compania că este prea „woke” - termen folosit în special în lupta contra prejudecăților și a discriminării rasiale, dar și de susținătorii egalității de gen și a drepturilor LGBT.

Directorul general al Google DeepMind, Demis Hassabis, a spus că speră ca generatorul de imagini să fie funcțional din nou în „câteva săptămâni”, adăugând că problemele se datorează faptului că o funcție bine-intenționată a inteligenței artificiale Gemini este aplicată „prea strict”.

Musk, care a criticat în mod repetat așa-numitele politici „woke”, a spus că inteligența artificială dezvoltată de Google este programată într-un mod „incredibil de rasist” și dăunător civilizației umane.

„Gemini este într-adevăr doar vârful icebergului. Același lucru se face și cu Google Search”, a scris miliardarul pe X (fostul Twitter). Mai mult, Musk a criticat și serviciul de e-mail al companiei, Gmail, sugerând mai apoi că va introduce în curând propriul său serviciu de acest gen, intitulat „XMail”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Musk i-a acuzat și pe angajații Google că au donat sume mult mai mari de bani către partidul Democrat decât pentru cel Republican, citând datele organizației de caritate OpenSecrets din care reiese că aproape 84% din donațiile făcute de Alphabet, compania care deține Google, au mers înspre candidații partidului Democrat în alegerile pentru Congresul american, în timp ce doar puțin peste 6% au mers înspre republicani.

Musk l-a criticat foarte dur pe directorul de produs al Google, Jack Krawczyk, despre care a scris pe X că este un „nebun” care este responsabil în mare parte pentru faptul că inteligența artificială de la Google este „atât de rasistă și sexistă”.

Mai multe rapoarte și capturi de imagine distribuite de Musk arată că Gemini nu știe să spună dacă Musk este o persoană care a făcut mai mult rău decât Stalin sau Hitler.

Când serviciul de la Google a fost testat de Business Insider, câteva zile mai târziu, Gemini a răspuns totuși că este „incorect și foarte nepotrivit” să îl compari pe Musk cu oricare dintre cele două personaje istorice.

Pentru Elon Musk, în joc nu este doar reputația sa, ci și popularitatea propriului său chatbot, Grok, despre care miliardarul a spus că este mult mai distractiv și mai puțin „woke” decât rivalii săi de la Google și OpenAI.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri