(P) ASUS ROG Flow Z13 GZ301: cea mai puternică tabletă de gaming

Data actualizării: Data publicării:
digi - 2022_ROG Flow Z13_GZ301_main photo

În fiecare an familia ROG se extinde cu noi modele care împing limitele și mai departe, fără nicio ezitare, anul acesta ROG Flow Z13 GZ301 remarcându-se printr-un nou format care reușește să îmbine cele mai importante caracteristici ale unui sistem de gaming cu flexibilitatea de invidiat a unei tablete. În carcasa cu design distinct ROG de doar 12 mm grosime care cântărește 1.1 kg au fost atent integrate componente puternice de ultimă generație a căror performanță poate fi extinsă cu un GPU extern din seria ROG XG Mobile.

Cel mai nou membru care s-a alăturat anul acesta familiei ROG este ROG Flow Z13 GZ301, cea mai puternică tabletă de gaming, un format care nu doar promite, dar și oferă o flexibilitate fără compromisuri în orice fel de situație, fie că vorbim de fluxuri de lucru creative și productive, de activități multimedia sau jocuri 3D populare în competițiile eSports.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Flexibilitate pentru orice situație

Pentru a te putea juca sau lucra fără impedimente ai nevoie de flexibilitate în ajustarea lui ROG Flow Z13 GZ301 în cea mai convenabilă poziție. Acest lucru este realizat cu ajutorul unui suport incorporat în carcasa tabletei care se poate deschide până la unghiuri de 170 de grade, suficiente pentru jocuri, filme sau fluxuri de lucru complexe.

Dacă alegi să te joci folosindu-te de ecranul tactil sau de un gamepad dedicat poți să o faci fără a fi încurcat de tastatura inclusă, care este detașabilă datorită conectorului magnetic, ce permite reatașarea rapidă atunci când trebuie să scrii texte lungi, o plăcere ținând cont de tastele iluminate RGB cu cursă confortabilă de 1.7 mm.

Flexibilitatea modurilor în care poate fi utilizată tableta ROG Flow Z13 GZ301 este completată de două opțiuni de ecran, ambele senzaționale, cu diagonală de 13.4 inch și aspect 16:10 ce oferă un spațiu de lucru vertical suplimentar pentru creatorii de conținut. Indiferent că optezi pentru modelul cu ecran cu rezoluție 1920 x 1200 pixeli la un foarte fluent afișaj de 120 Hz sau la finețea detaliilor oferite de modelul cu panou 3840 x 2400 pixeli primești în ambele cazuri ecrane luminoase de 500 niți, protejate cu Gorilla Glass, validate PANTONE, compatibile Dolby Vision și capabile să afișeze jocuri fără întreruperi sau întârzieri deranjante datorită tehnologiei Adaptive Sync.

În ciuda faptului că vorbim de o tabletă, suita de porturi nu face nici ea compromisuri, incluzând conectori USB Type-C și Type-A, Thunderbolt 4.0 pentru periferice rapide și bineînțeles un conector XG Mobile care permite conectarea unui GPU extern la viteză PCI-E 3.0 8x. Acestora li se adaugă și conectivitate fără fir la viteză WiFi 6E, de trei ori mai rapid ca standardul WiFi 5.

Bateria de 56 Wh oferă o autonomie impresionantă, fiind gata de luptă datorită încărcătorului USB Type-C la 100 W, foarte compact la doar 300 de grame, care în doar 30 de minute readuce nivelul de încărcare la 50%.

Performanță fără compromis într-un volum redus

Este greu de imaginat cum în doar 12 mm grosime au încăput un procesor Intel Alder Lake din generația 12, modelul de top fiind Core i9-12900H cu 14 nuclee si 20 de fire de execuție ce rulează la o frecvență maximă de 5 GHz.

Acesta este ajutat de cel mai nou tip de memorie DDR5, care rulează la o viteză impresionantă de 5200 MHz. Lista este completată de placa video NVIDIA GeForce RTX 3050Ti cu 4 GB de memorie VRAM și de SSD-ul rapid de 1 TB conectat la un slot M.2 PCI-E 4.0. Un spor de performanță important este obținut datorită comutatorului MUX integrat, care îți oferă posibilitatea de a alege între performanță și autonomie în orice moment, în funcție de necesități.

Performanța întregului sistem poate fi crescută semnificativ cu o carcasă GPU externă XG Mobile, disponibilă cu chipuri grafice până la NVIDIA GeForce RTX 3080 sau AMD Radeon RX6850M XT. XG Mobile oferă și o sursă de alimentare separată de până la 330 W precum și o serie de porturi suplimentare Display Port, HDMI, USB, Ethernet pentru conectarea directă a perifericelor.

Răcirea acestor componente în condiții de silențiozitate la doar 40 dB la încărcare maximă și 0 dB în sarcini ușoare nu ar fi fost posibilă fără sistemul de răcire cu metal lichid și cu cameră de vapori, mărit cu 50% pentru a acoperi procesorul, placa video și sistemul de alimentare VRM. La răcire contribuie și suportul încorporat, care maximizează fluxul de aer de intrare ce ajunge la cele două ventilatoare Arc Flow cu 84 de lame. În funcție de scenariul de utilizare vei putea selecta foarte rapid unul din profilele de răcire disponibile în centrul de control Armory Crate.

ROG Flow Z13 GZ301 se distinge nu doar prin performanțe incredibile într-un volum redus, ci și printr-un design retro-futurist inspirat de navele spațiale care este accentuat de o fereastră iluminată RGB cu geam transparent, realizată prin frezare CNC, care oferă o privire asupra componentelor interne ale tabletei.

ROG Flow Z13 GZ301 este disponibil în mai multe configurații ce pot fi achiziționate direct din eShop ROG România.

Și o ultimă mențiune: dacă decizi să participi la campania Părerea ta contează care presupune publicarea unei recenzii de folosire a produsului de minim 200 de caractere pe una din platformele participante, primești ca bonus un an de garanție suplimentară pentru noul tău device ROG Flow Z13.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita