(P) „Artizanii urbani” - fotoreportaje și documentare realizate integral cu telefoanele din Seria Xiaomi 13

Data actualizării: Data publicării:
Xiaomi 13 main foto

Pentru a marca lansarea seriei de telefoane inteligente Xiaomi 13, dezvoltată în parteneriat cu Leica, Xiaomi România a realizat proiectul special „Artizanii urbani”, care cuprinde fotoreportaje și documentare despre oamenii care stau în spatele operelor de artă. Capitala României, București, este un oraș în continuă schimbare, efervescent și eclectic. Aceste aspecte îi dau autenticitate și îl fac locul perfect pentru a descoperi artizanii și meseriile lor aproape uitate. Fotograful Sorin Florea este cel care a readus în prim-plan câteva povești mai puțin știute din inima unor ateliere din București. Toate fotografiile și videoclipurile din cadrul proiectului au fost realizate integral cu Xiaomi 13 Pro, camera phone dezvoltat în parteneriat cu Leica.

„Artizanii urbani” - Iulian, omul din spatele camerelor foto

În București există în continuare oameni care depun foarte multă pasiune în ceea ce fac, de la reparatori de tot felul, la lăcătuși, lutieri sau cizmari. Fiecare dintre ei are o istorie lungă și povești extraordinare, care rămân de multe ori nespuse. În primul episod al seriei „Artizanii urbani”, Xiaomi România l-a prezentat pe Iulian. Deși a lucrat ca electrician, marea sa dragoste a fost fotografia. A învățat de unul singur cum funcționează și cum se repară aparatele foto și cum să le readucă la viață.

 

5
5

5 | Poza 1 din 4
5
6 | Poza 2 din 4
6
7 | Poza 3 din 4
7
8 | Poza 4 din 4
8
,

Arta ceramică, prin lentilele Xiaomi 13 Pro

Al doilea episod al seriei „Artizanii urbani” prezintă o comunitate restrânsă, dar foarte activă, formată din artiști dedicați artei ceramice. Lucrează zile întregi cu mâinile pentru a da viață obiectelor de artă. Sorin Florea i-a urmărit în acțiune și le-a spus poveștile în imagini prin intermediul Xiaomi 13 Pro, un telefon ce se remarcă prin capabilitățile sale fotografice. Flagshipul Seriei Xiaomi 13, dezvoltată în parteneriat cu Leica, are un senzor de 1 inci, cel mai mare încorporat vreodată pe un telefon inteligent. În plus, acest camera phone oferă o arie largă de setări detaliate ale opțiunilor camerei pentru a satisface pretențiile oricărui fotograf profesionist. Sistemul de lentile profesional și caracteristicile software asigură distanțe focale și profunzimi vizuale excelente pentru a permite fotografierea unor portrete perfecte.

 

„Artizanii urbani”, episodul 3 - povestea sticlei

Marian lucrează de când se știe într-un magazin de rame de pe Calea Moșilor. La început, i se părea greu sa taie sticla, dar a avut profesori buni, iar în cele din urmă a s-a dedicat meseriei de geamgiu. Își folosește mâinile cu o precizie de chirurg. Și-a dezvoltat memoria musculară, iar lucrările sale prind viață, de parcă ramelor le-ar crește sticla în mod natural. Cu toate că meseria pe care o practică este desprinsă din alte vremuri, Marian nu duce lipsă de clienți și cel mai mult se bucură când aceștia pleacă fericiți din atelierul său.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Aducând câțiva oameni și poveștile lor în față îi putem ajuta și pe alții să redescopere și să aprecieze abilitățile și dăruirea acestor meșteșugari. Prin proiectul Artizanii Urbani am reușit să arătăm câtă energie, creativitate și, nu în ultimul rând, muncă stă în spatele operelor de artă. Am folosit camere Leica în trecut, iar o parte din lentilele pe care le folosesc în mod obișnuit sunt Leica și le prețuiesc pentru caracteristicile specifice. Oferă un sentiment special, o personalitate a lor, care se regăsește și în imaginile realizate cu noua Serie Xiaomi 13”, spune Sorin Florea, fotograful care a colaborat cu Xiaomi România la realizarea proiectului „Artizanii urbani”.

Xiaomi 13 Pro este dotat cu un sistemul de camere Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH., care acoperă distanțe focale de la 14 mm până la 75 mm și este compus dintr-o cameră principală cu unghi-larg de 23 mm cu senzor ultra-larg de 1 inci, o cameră telefoto ”floating” de 75 mm și o cameră cu unghi ultra-larg de 14 mm. Senzorul de un inci este cel mai mare încorporat vreodată pe un telefon inteligent. Cu un interval dinamic extins, capabilități excepționale pentru capturarea luminii și răspuns rapid, acest senzor mare asigură imagini colorate cu un contrast distinct și texturi bine definite, care dezvăluie cu precizie toate detaliile.

Pe lângă sistemul imagistic dezvoltat în parteneriat cu Leica, Seria Xiaomi 13 asigură și viteze amețitoare și performanțe de top, datorită procesorului Snapdragon®️ 8 Gen 2. Design-ul telefoanelor este minimalist. Sunt realizate din materiale premium și au cele mai bune display-uri ale momentului. În plus, modelele Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 se încarcă rapid, la 120W, respectiv 67W și au certificare IP68 de rezistență la praf și apă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri