O fetiță de 5 ani a ajuns la spital cu mâna ruptă. Medicii din Alba nu și-ar fi dat seama și i-au recomandat unguent pentru durere

Data actualizării: Data publicării:
fetita mana rupta
Sursa foto: colaj Alba24.ro

O fetiță de 5 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Alba Iulia cu mâna ruptă. Deși i-au făcut o radiografie, medicii nu și-ar fi dat seama de gravitatea situației și au recomandat unguent pentru dureri. Câteva ore mai târziu, părinții au dus-o pe micuță la Sibiu, unde medicii au stabilit că mâna este fracturată și trebuie pusă în ghips. Contactați de jurnaliștii de la alba24.ro, medicii din Alba susțin că fetița acuza dureri la cot și că radiografia a fost făcută și interpretată corect.

Incidentul a avut loc luni, 25 septembrie, în Alba Iulia. În timp ce se juca, fetița de 5 ani și 8 luni a căzut. Pentru că acuza dureri la una dintre mâini, părinții au decis să meargă la UPU Alba Iulia.

După ce au consultat-o și i-au făcut o radiografie, medicii au concluzionat că fata are doar o contuzie și le-au recomandat părinților să folosească un unguent pentru dureri, scrie sursa citată. Totodată, li s-ar fi spus și că, în caz că durerile persistă, recomandabil ar fi să meargă la spitalul din Sibiu, întrucât la Alba Iulia nu ar exista un medic pediatru ortoped.

Pentru că durerile au continuat, spre seară părinții au decis să meargă la  Sibiu, oraș situat la aproximativ 75 de kilometri distanță. Acolo, scrie sursa citată, medicii și-au dat seama imediat că mâna fetiței este ruptă, drept pentru care i-au pus în ghips și le-au recomandat părinților un control ulterior, programat pentru data de 16 octombrie.

Ce spune conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

”În urma unui incident nefericit, o pacientă în vârstă de 5 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, însoțită de părinți, acuzând dureri la cot. La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, pacientei i s-a efectuat o radiografie la cot, întrucât durerile semnalate se manifestau în acea zonă. Radiografia efectuată la SJU Alba Iulia nu a cuprins zona fracturată, care se află în partea inferioară a antebrațului, mai exact între antebraț și palmă, la încheietura mâinii. În schimb, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a efectuat o radiografie la antebraț, care a inclus și zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Interpretarea radiografiei efectuate la Spitalul din Alba Iulia este corectă. Radiografia s-a realizat la cot, deoarece acolo au fost semnalate durerile și nu în zona inferioară a antebrațului. Radiografia efectuată la cot nu poate evidenția o fractură metafiză distală a radiusului deoarece zona investigată nu include partea inferioară a antebrațului. La Sibiu a fost supusă investigațiilor imagistice altă zonă a membrului superior, respectiv antebrațul, iar aceasta a cuprins zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Facem precizarea că radiografia se efectuează în zona în care este semnalată afecțiunea medicală și nu se extinde asupra altei părți din corp pentru a nu expune riscului asupra iradierii, mai ales în acest caz particular, unde a fost vorba de o pacientă cu vârstă fragedă”, a declarat pentru alba24.ro, Alexandra Roșu, responsabilul de relații cu presa al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...