UE a aprobat un nou pachet de ajutor umanitar pentru palestinienii din Fâșia Gaza 

Data publicării:
MIDEAST GAZA RAFAH ISRAEL HAMAS CONFLICT FOOD RELIEF
UE transmite că noul ajutor se va concentra pe livrări de alimente, apă potabilă, canalizare şi adăposturi. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană a anunţat vineri un nou ajutor umanitar de 68 de milioane de euro pentru palestinienii din Fâșia Gaza. Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că operaţiunea militară israeliană a transformat enclava într-un "infern umanitar", stârnind temeri că foametea este iminentă.

Teritoriul este devastat de peste şase luni de bombardamente israeliene şi de operaţiuni terestre în urma atacului sângeros al mişcării palestiniene Hamas asupra Israelului, lansat la 7 octombrie, ceea ce a făcut ca populaţia civilă de două milioane de locuitori să devină dependentă de ajutor umanitar pentru a supravieţui, scrie AFP, preluată de Agerpres.

"Având în vedere deteriorarea continuă a crizei umanitare grave din Gaza şi creşterea constantă a nevoilor pe teren, Comisia (Europeană) îşi măreşte finanţarea pentru a-i sprijini pe palestinieni", subliniază un comunicat al UE.

"Acest sprijin creşte ajutorul umanitar total al UE la 193 de milioane de euro pentru palestinienii aflaţi în nevoie din Gaza şi din toată regiunea în 2024", potrivit sursei citate.

UE a declarat că noul ajutor se va concentra pe livrări de alimente, apă potabilă, canalizare şi adăposturi şi va fi livrat prin intermediul partenerilor locali de pe teren.

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că operaţiunea israeliană a transformat Gaza într-un "infern umanitar", stârnind temeri că foametea este iminentă.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut, de asemenea, Israelului să permită intrarea mai multor ajutoare umanitare în Fâşia Gaza.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri