Lucrul cu Trump, o aventură. Reguli stupide pentru angajații de la Casa Albă

Data actualizării: Data publicării:
trump
Foto: Guliver/GettyImages

În mod normal, Casa Albă trebuie să fie un mediu bine pus la punct pentru ca cineva să-și desfășoare activitatea, dar, conform site-ului cracked.com, această perioadă nu este una chiar propice pentru așa ceva. Și asta pentru că președintele Trump se confruntă cu o perioadă dificilă atât pentru a-și completa posturile din administrație cât și pentru a încerca să mențină actualii angajați.

trump
Foto: Guliver/GettyImages

Notele informative trebuie scrise cu litere mari, la fel ca cele din cărțile pentru copii

Într-o zi normală de lucru, este de așteptat ca președintele SUA să citească un material informativ cuprinzător, bine documentat și argumentat, asemănător unuia pe care ar fi obligat un student să-l parcurgă înaintea unui examen. Dar, din păcate lui Trump nu-i place să citească.

Astfel, agențiile americane de informații sunt obligate de staff-ul de la Casa Albă să întocmească rapoartele scurte și simple, fără nuanțe. Acestea sunt doar un sfert din ce primea Obama și nu conțin păreri diferite. Documentele despre politică au fost reduse de la 3-6 pagini până la o singură pagină. De asemenea, trebuie să fie scrise cu litere mari, să conțină grafică și hărți. Consiliul de Securitate Națională a propus serviciilor o strategie: numele lui Trump să apară cât mai des în rapoarte, pentru că dacă își vede numele, președintele devine interesat și atunci citește informația.

Dar, partea cea mai descuranjantă, nu este că rapoartele au devenit foarte scurte și sărace în informație, ci faptul că de multe ori Trump nici nu se deranjează să le citească. Lucru ce îl poate pune pe șeful de la Casa Albă în situații delicate în discuțiile cu liderii străini sau în momentul când semnează documente despre situații pe care nu le cunoaște.

Trebuie felicitat cu orice ocazie și prevenit dezastrul pe Twitter

Pentru un om obișnuit, a folosi Twitter într-o pauză, la un suc, nu este nicio problemă. Nici pentru un președinte nu ar trebui să fie o problemă. Dar când folosești rețeaua de socializare și afectezi economia țării, a lumii și relațiile internaționale, atunci nu mai este OK.

Și cu toate astea, echipa lui Trump este de acord ca președintele să folosescă acest canal de comunicare - Twitter și nu face nimic pentru a-i restrânge din acces. Dimpotrivă, oamenii din jurul său laudă postările sale pe Twitter și consideră că președintele răspunde pe această cale răutăților pe care le aude la televizor.

O altă tehnică de a-l menține fericit pe Trump este inclusiv agățarea la vedere a unor hărți în care se văd procentele victoriei sale la alegeri, în state considerate fief al adversarei sale, Clinton.

Organizarea cu regularitatea a partidelor de golf

Din 4 iunie și până în 22 iunie (2017) a mers în peste 25 de călătorii pentru a juca golf, unele dintre acestea, în afara țării. Cifra este de patru ori mai mare decât media în cazul unor oameni pasionați de acest sport, în aceeași perioadă. Asta, după ce în campania electorală l-a criticat pe Obama că merge desla golf. Și tot atunci a jurat că dacă va fi ales președinte nu va juca golf pentru că va fi mult prea ocupat cu munca pentru a face America măreață. Din nou. În primele 100 de zile ca președinte al SUA, Trump a jucat mai mult golf decat Obama, Clinton si Bush la un loc

Staff-ul președintelui american a devenit conștient de aceste lucruri și în ultimul timp face tot ce poate ca aceste deplasări să rămână cât mai secrete.

S-a ajuns până acolo încât echipa lui Trump a acoperit ușile și ferestrele unui club de golf cu pungi de plastic negre ca să împiedice reporterii să vadă o partidă de golf pe care Trump o juca alături de premierul japonez venit în vizită.

Comunicarea cea mai bună, realizată prin știri planificate

Fiecare administrație încearcă să controleze mass-media în eforturile sale de promovare a agendei președintelui. Dar agenda lui Trump, compusă din declarații contradictorii despre ceea ce a văzut la televizor cu cinci minute mai devreme, a dus mai mult la un război rece între consilierii de vârf ai președintelui, Steve Bannon și Reince Priebus (ambii, în foto, jos).

Mass-media este câmpul de luptă pe care îl aleg consilierii săi, contactând în mod regulat reporterii pentru a produce știri despre rivali sau despre alți consilieri apropiați ai președintelui, cum ar fi ginerele său, Jared Kushner.

Este aproape un „conflict” între politicieni cu experiență, apropiați președintelui, și personalul din rândul colaboratorilor de afaceri ai lui Trump, adus la Casa Albă și total neexperimentat. Trump însuși încurajează în mod activ acest tip de concurență și nu ezită ca el însuși să „înjunghie” în spate câțiva oameni considerați apropiați.

Primul lucru pe care echipa lui Trump îl face atunci când acesta este supărat după ce a văzut o știre este să încerce să-și dea seama cine l-a convins să o citească și de ce.

Mai rău, acest sistem incredibil de manipulare și stare conflictuală, pare să afecteze mai mult decât politica birourilor de la Casa Albă. Pare să afecteze politica actuală.

Când serviciile au dubii, trebuie să nu-i dea președintelui informații sensibile

A deveni președintele SUA nu înseamnă că ai acces imediat la dosarul plin de secrete de stat „cu ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în zona 51 și despre locația insulei secrete unde locuiește în prezent Elvis și John F. Kennedy”. Sunt prea multe informații acolo, deci există întotdeauna un filtru, iar agențiile de informații decid ce este mai relevant.

Dar în zilele noastre, se pare că agențiile americane opresc o cantitate neobișnuită de informații pentru Trump. Ar putea fi ciudat, având în vedere obiceiul președintelui de a-și exprima disprețul față de comunitatea de informații. Dar o preocupare mai mare pentru aceștia ar putea fi obiceiul său de a da informații clasificate unor guverne străine.

De exemplu, în luna mai (2017), în timp ce se întâlnea cu oficialii ruși, Trump se plângea de calitatea informațiilor secrete pe care le primea în fiecare zi, dezvăluind detalii dintr-un complot terorist despre care fusese informat recent.

De curând, Marea Britanie a amenințat SUA că nu mai face schimb de informații secrete, de frică să nu fie făcute publice de Trump sau de cineva din staff-ul său.

Planificarea unei călătorii în străinătate este ca și cum ați călători cu un copil

Călătoriile în străinătate necesită programare - de la securitate, la întâlniri oficiale, totul este planificat până la cele mai mici detalii. Detalii care - dacă e vorba Trump - vor fi probabil ignorate la un moment dat din diferite motive.

De exemplu, în timpul recentei călătorii a lui Trump în Orientul Mijlociu, a fost programat să vorbească la cetatea istorică Masada, din Israel. Cu toate acestea, după ce a aflat că elicopterul său nu a putut să aterizeze direct pe situl istoric, din cauza unor probleme ale structurilor vechi de 2.000 de ani, a anulat tot. Președinții anteriori au aterizat cu elicopterul la baza cetății după care au urcat cu o telecabină. Trump a refuzat.

Pentru binele carierei toți trebuie să aibă un plan B

Toți președinții americani au mai schimbat oameni din propriul staff. Dar dincolo de asta, administrația Trump este mai instabilă decât oricare dintre predecesoare sale, cu efecte neașteptate asupra personalului.

În plus, Trump a avut de mult obiceiul de a spune oamenilor ceva, apoi să-i submineze imediat.

Și dacă vă place Trump sau nu, echipa sa este cea care va trebui să iasă în față dacă America intră într-o criză. Oamenii de lângă Trump sunt cei care răspund telefoanelor, mențin contacte diplomatice și agață hărți electorale pe pereți spre satisfacția șefului lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cuplul Ceaușescu, doi bătrânei la „Ia-mă, nene” și pachetul misterios plasat în portbagajul mașinii luate...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Îmbrăcată într-o fustă cât o palmă, Ștefania i-a stârnit la comentarii pe fanii ei: "Ce vă dezbrăcați, frate...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...