Putin și-a început delirul electoral: „Rusia a depășit Germania și e prima economie a Europei”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a mers în Orientul Îndepărtat pentru un nou așa-zis turneu electoral și a făcut afirmații absurde, menite să-i mobilizeze sprijinul înainte de alegerile trucate din acest an. Dictatorul rus a afirmat că economia Rusiei este „prima din Europa” după ce „a depășit-o pe cea a Germaniei” și că „se clasează pe locul cinci în lume”.

„Se pare că ne sugrumă şi ne presează din toate părţile, dar în ceea ce priveşte volumul economiei în ansamblu suntem primii din Europa. Am depăşit Germania şi ne-am clasat pe locul cinci în lume: China, Statele Unite, India, Japonia, Rusia. În Europa, numărul unu”, a spus Putin, aflat în orașul Habarovsk.

Afirmațiile ridicole ale dictatorului de la Kremlin vin în contextul alegerilor din acest an, în care Putin vrea să obțină un scor mare pentru a-și „legitima” războiul sângeros pe care l-a pornit împotriva Ucrainei.

În realitate, economia Rusiei este abia pe locul cinci în Europa, după Germania, Regatul Unit, Franța și Italia, iar în lume abia reușește să atingă locul 11, după Canada. După volumul PIB-ului, economia Rusiei este întrecută individual chiar și de statele americane California, Texas sau New York.

Dictatorul rus a ajuns la Habarovsk după ce, anterior, s-a aflat în regiunea autonomă Ciukotka, prima etapă a turneului său în Orientul Îndepărtat, care coincide cu începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din martie în care candidează pentru un nou „mandat” de șase ani. În fapt, rezultatul alegerilor este deja stabilit, iar contracandidații de formă preferați de Kremlin au fost deja stabiliți.

Putin conduce Rusia deja de mai bine de 20 de ani, trecând succesiv prin funcțiile de președinte și prim-ministru. Conform amendamentelor constituţionale aprobate în 2020, Putin, în vârstă de 71 de ani, ar putea candida şi la alegerile prezidenţiale din 2030. Totuși, constituția este puțin mai mult decât o farsă în Rusia, în condițiile în care prevederile ei sunt fie ignorate, fie schimbate pe repede înainte atunci când Putin are nevoie. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri