ONG-ul american World Central Kitchen își suspendă operațiunile în Gaza după ce 7 angajați au fost uciși într-un raid aerian

Data publicării:
Middle East News - April 2, 2024
Echipa WCK se deplasa într-un convoi compus din 'două maşini blindate cu logoul WCK şi un vehicul uşor'. Sursa foto: Profimedia Images

Organizaţia neguvernamentală World Central Kitchen (WCK) a anunţat marţi, după ce şapte dintre angajaţii săi au fost ucişi într-o lovitură aeriană în Gaza, că a decis suspendarea activităţilor sale în regiune, informează AFP, preluată de Agerpres.

'World Central Kitchen este devastată să confirme că şapte membri ai echipei noastre au fost ucişi în Gaza într-o lovitură a IDF', forţele armate israeliene, a declarat ONG-ul cu sediul în SUA, într-un comunicat.

Printre victime se află cetăţeni 'din Australia, Polonia, Regatul Unit, un cetăţean cu dublă naţionalitate americană şi canadiană, şi o persoană palestiniană', a precizat WCK.

Organizaţia a mai anunţat că a decis să îşi 'suspende operaţiunile în regiune'.

De la declanşarea războiului în octombrie, World Central Kitchen a participat la operaţiuni de asistenţă, mai ales oferindu-le mese locuitorilor înfometaţi ai Gazei.

WCK este una din cele două organizaţii neguvernamentale care participă activ la aducerea de ajutoare în Gaza cu vaporul din Cipru, şi a luat parte de asemenea la construirea unui ponton temporar unde să acosteze navele cu alimente.

Organizaţia a afirmat că, în momentul loviturii, echipa sa se deplasa într-un convoi compus din 'două maşini blindate cu logoul WCK şi un vehicul uşor'.

'În pofida coordonării mişcărilor cu IDF, convoiul a fost lovit în timp ce părăsea depozitul din Deir al-Balah, unde echipa descărcase peste 100 tone de ajutor alimentar umanitar adus în Gaza pe cale maritimă', a precizat organizaţia în comunicat.

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a condamnat marţi dimineaţa lovitura aeriană a forţelor armate israeliene în Gaza, în care şi-au pierdut viaţa şapte lucrători umanitari de la World Central Kitchen, inclusiv patru străini, şi a apreciat că ştirea confirmă "politica de asasinate sistematice" a Israelului, conform EFE.

"Această crimă confirmă faptul că ocupaţia continuă să insiste în politica sa de crime sistematice împotriva civililor fără apărare şi împotriva echipelor internaţionale de ajutor şi a organizaţiilor umanitare", a transmis gruparea într-un comunicat.

Armata israeliană a declarat la rândul său, tot într-un comunicat, "că efectuează o analiză amănunţită la cel mai înalt nivel pentru a înţelege circumstanţele acestui tragic incident" şi a reiterat că a lucrat "îndeaproape" cu WCK.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...