Video Momentul în care rachetele rusești lovesc Kievul, surprins în direct

Data publicării:
rachete kiev

Pe rețelele sociale au apărut imagini din timpul bombardamentului de luni asupra Kievului, în care se văd rachetele rusești căzând din cer asupra capitalei ucrainene. Atacurile, care au vizat inclusiv cel mai mare spital de copii din Kiev, s-au soldat cu zeci de morți și răniți pe întreg teritoriul Ucrainei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În imaginile publicate de canalul Nexta pe rețeaua X se văd nu mai puțin de trei rachete care cad la intervale de câteva secunde una după alta, pe o arie restrânsă, într-o zonă urbană, cu blocuri înalte. Potrivit sursei citate, este vorba clădiri din Kiev, capitala Ucraieni, vizată de atacul rusesc de luni.

Cel puțin 37 de oameni au murit și peste 170 au fost răniți în urma atacului rusesc din 8 iulie din întreaga Ucraină, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, citat de The Kyiv Independent.

„Teroriştii ruşi trebuie traşi la răspundere pentru acest lucru. Simpla îngrijorare nu opreşte teroarea. Compasiunea nu este o armă”, a declarat Zelenski.

Atacul aerian a vizat Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Pokrovsk şi Kramatorsk, a informat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Atacul din 8 iulie a fost cel mai mortal din ultimele luni. Aproape 100 de clădiri au fost avariate, inclusiv maternităţi şi spitale pentru copii, un centru de afaceri, un colegiu, mai multe case şi grădiniţe, potrivit lui Zelenski.

„Trebuie să doborâm rachetele ruseşti. Trebuie să distrugem avioanele de luptă ruseşti acolo unde sunt bazate. Trebuie să luăm măsuri ferme care nu vor lăsa niciun deficit de securitate”, a spus preşedintele.

Forţele ucrainene au doborât 30 din cele 38 de rachete lansate asupra Ucrainei în dimineaţa zilei de 8 iulie, potrivit raportului forţelor aeriene.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri