Video CTP: În condițiile în care R. Moldova ar fi ocupată în 24 de ore, ce-ar mai zice „înțelepții” care nu vor să-i întărâtăm pe ruși?

Data actualizării: Data publicării:
harta cu ucraina si moldova, in care moldova are infipt un stegulet reprezentand drapelul national
Declarația de independență a Transnistriei este un fapt „grav” în actualul context din Ucraina, consideră Cristian Tudor Popescu Foto: Profimedia Images

Declarația de independență a Transnistriei, în actualul context din Ucraina, este „ceva grav”, care deschide calea ocupării Republicii Moldova de către Federația Rusă. S-ar întâmpla rapid, în 24 de ore, pentru că raportul de forțe este incomensurabil, a arătat Cristian Tudor Popescu, la Digi24. În aceste condiții, gazetarul se întreabă ce atitudine ar mai afișa cei care astăzi propovăduiesc o atitudine de neimplicare față de conflictul din Ucraina, pe motiv că „nu trebuie să-i supărăm pe ruși”.

Cristian Tudor Popescu: „S-a mai întâmplat ceva grav. Practic, și-a declarat independența autoproclamata republică Nistreană (RMN). Ea oricum era ocupată de Armata Roșie, au acolo vreo 2.000 și ceva de militari. Odată cu declararea aderării la Uniunea Europeană a Republicii Moldova , iată pasul făcut de Transnistria. Firește că vor fi recunoscuți, va fi recunoscută așa-zisa republică, așa cum s-a întâmplat și cu Lugansk și Donețk. Au fost recunoscute de Putin imediat.

Întrebarea mea e următoarea. Au fost destui, spun și acum: Domnule, ce treabă avem noi cu Ucraina? Lasă, domnule, că e la ei, acolo. În condițiile în care ar fi ocupată Moldova - și în Moldova nu s-ar întâmpla ce se întâmplă în Ucraina, acolo durează 24 de ore ocuparea Moldovei de către Armata Roșie, astea sunt posibilitățile de rezistență, este o țară mult mai mică și cu o armată care practic nu contează în fața Armatei Roșii, ar fi ocupată imediat -, atunci ce vor mai zice acești înțelepți? Care zic acum: Ce ne-a trebuit scutul de la Deveselu să-i întărâtăm pe ruși? De ce să tranzităm arme pe aici? Să nu-i enervăm pe ruși! Dar în clipa în care ar ocupa Moldova - extrem de probabil, după ce ai ocupat Ucraina, după ce Transnistria și-a declarat practic apartenența la Rusia - de ce să mai lași fâșia aia acolo? Moldova devine o fâșie între România și Rusia în acel moment, care evident că va fi ocupată. Ce facem atunci, ce atitudine vom mai lua? Că atunci e vorba de români. Sigur că e vorba de oameni, dar va fi vorba de români. Ce facem? Iar zicem ce treabă avem noi cu Moldova?”

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...