Prințul Harry și Meghan au cerut, fără succes, toate imaginile urmăririi. "În SUA, o proprietate aparține celui care o deține"

Data publicării:
Meghan Markle si Printul Harry
Sursa foto: Profimedia Images

Agenția foto care a realizat zilele trecute fotografiile cu prințul Harry și Meghan Markle după o urmărire prin New York a refuzat să ofere imaginile la solicitarea avocaților ducilor de Sussex, scrie BBC.

Întâmplarea a avut loc marți seară, iar miercuri un reprezentant al cuplului a descris urmărirea va fiind "aproape catastrofală", cei doi fiind "foarte aproape de numeroase coliziuni". În același timp, șoferul taxiului în care s-au aflat temporar cei doi a spus că relatarea purtătorului de cuvânt este "exagerată", iar anumite părți au fost contestate și de paparazzi.

Potrivit Poliției din New York, mai mulți fotografi "au îngreunat" deplasarea lui Harry și Meghan de la o ceremonie, însă "nu s-au înregistrat coliziuni, citații, vătămări sau arestări".

Backgrid, o agenție foto din California, a anunțat joi că a primit o scrisoare de la echipa de avocați a ducilor de Sussex. În scrisoare, avocații solicită toate fotografiile și materialele video realizate după plecarea cuplului de la eveniment și în următoarele ore.

Backgrid a răspuns tot printr-o scrisoare: "În SUA, precum sigur știți, o proprietate aparține celui care o deține: țerții nu pot solicita să o primească, cum poate au dreptul regii". Agenția a mai transmis echipei de avocați că "poate ar trebui să le explice clienților că legile britanice privind prerogativele regale, prin care poate cere și cetățenii își oferă proprietatea Coroanei, au fost respinse de această țară acum mult timp".

În Marea Britanie nu există prerogative regale în acest sens și există multe tensiuni între familia regală și presa britanică în ceea ce privește confidențialitatea.

Agenția Backgrid a anunțat că investighează comportamentul a patru dintre fotografii freelancer care au realizat imaginile cu ducii de Sussex, deși a respins felul în care cuplul a caracterizat incidentul. Potrivit agenției, fotografii nu au considerat în vreun moment că prințul Harry și Meghan Markle sunt în pericol.

În timpul urmăririi, mașina în care se aflau cei doi, mama ei și un agent de securitate s-au îndreptat de două ori spre o secție de poliție din apropiere.

BBC a vorbit cu un șofer de taxi, Sukhcharn "Sonny" Singh, care a fost implicat puțin timp în urmărire. El și-a ridicat pasagerii de la o secție de poliție. Au mers puțin, după care mașina lui a fost blocată de un camion de gunoi, iar deodată mai mulți paparazzi au apărut și au început să le facă fotografii. Cuplul i-a cerut lui Singh să meargă înapoi la secția de poliție.

Un purtător de cuvânt al ducilor de Sussex a declarat că cei doi înțeleg că sunt persoane publice, însă un interes "nu ar trebui să primeze înainte siguranței unei persoane".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri