Carne de pui crescută în laborator, servită pentru prima dată într-un restaurant. Cum arată meniurile

Data actualizării: Data publicării:
preparat din carne de pui
Un restaurant din Singapore va servi carne de pui creată în laborator. Imagine ilustrativă. Foto: Getty Images

Carnea de pui crescută în laborator și aprobată de Agenția pentru Alimente din Singapore va fi servită pentru prima dată într-un restaurant. Carnea va fi vândută sub forma a trei meniuri, chiflă cu pui crocant cu susan şi ceapă verde, foietaj cu pui şi piure de fasole neagră şi o vafă crocantă cu arţar, cu pui, condimente şi sos picant.

Această carne a fost produsă în laborator de Eat Just, un start-up american, iar fiecare dintre meniurile care o conțin costă în Restaurantul 1880 din Singapore aproximativ 23 de dolari, notează yahoo.com.

Meniurile vor fi servite în restaurantul 1880, un club privat, exclusiv pentru membri, și vor fi oferite unui număr de 40 de oaspeți,  începând cu 19 decembrie și până pe 22 decembrie, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

Primele persoane care vor gusta carnea crescută în laborator vor fi „tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care și-au arătat, prin acțiunile lor consecvente, angajamentul de a construi o planetă mai bună”, se mai arată în comunicatul de presă al Eat Just.

Josh Tetrick, co-fondator şi CEO al Eat Just, a declarat că firma pe care o conduce a început să dezvolte carne de pui în laborator din celule animale încă din 2016 și că a atras de-a lungul vremii fonduri de milioane de dolari. 

„Acest pas istoric, prima vânzare comercială de carne crescută în laborator, ne apropie de o lume în care majoritatea cărnii pe care o consumăm nu va necesita tăierea unei păduri sau schimbarea habitatului natural al animalelor", a declarat Josh Tetrick.

Carnea crescută în laborator a fost aprobată pentru prima oară în Singapore

Prima țară care a aprobat comercializarea cărnii crescute în laborator, realizată din proteine pe bază de plante, a fost Singapore. Eat Just susține că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru „carnea curată” care nu provine de la animale sacrifictate.

Însă aşa-numita „carne curată”, care este produsă din celule crescute în laborator, este încă într-un stadiu incipient.

„Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore”, a informat firma Eat Just într-un comunicat dat publicităţii la momentul respectiv.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Un bărbat beat a uitat ușa apartamentului deschisă, iar câinele său doberman a ieșit pe scară. Ce a făcut o...
Pro FM
Fiul lui Ștefan Bănică a răbufnit. Ce spune Radu despre carieră și tatăl său: „Nu m-a băgat Bănică în...
Film Now
Nicole Kidman și Zac Efron, scene fierbinți în cea mai nouă comedie romantică. Îi despart 20 de ani, dar au...
Adevarul
Temuta regină care a stăpânit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu îndrăznea să se apropie de el VIDEO
Newsweek
Putin va lovi 6 țări care oferă arme Ucrainei. Ce riscă România care permite tranzitul armamentului?
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...