Gest impresionant al atletei kenyene care a doborât un record mondial în cursa de 1.500 de metri. Ce va face cu premiul

Data actualizării: Data publicării:
Faith Kipyegon
Faith Kipyegon a stabilit noul record mondial în cursa de 1.500 de metri. FOTO: Profimedia Images

Faith Kipyegon, atleta din Kenya care stabilit noul record mondial în cursa de 1.500 de metri, la reuniunea de la Florența din cadrul circuitului Diamond League, a declarat că va folosi bani primiți ca premiu pentru a cumpăra o mașină pentru tatăl ei, transmite BBC.

Președintele William Ruto i-a înmânat un premiu în valoare de 36.000 de dolari, sub forma unui cec uriaș, pentru realizările sale uimitoare.

Atleta kenyană Faith Kipyegon, dublă campioană olimpică şi dublă campioană mondială la 1.500 m, a doborât recordul mondial în această probă, fiind cronometrată în 3 min 49 sec 11/100, la reuniunea de la Florenţa (Italia), din cadrul circuitului Diamond League (Liga de Diamant).

Dubla campioană olimpică a participat marți la o recepție în onoarea ei la State House, unde i s-a spus că a primit, de asemenea, o casă în capitala Nairobi, parte a premiului său.

„Vă mulțumesc foarte mult, domnule președinte. Sunt atât de fericită cu recompensa, acum pot deține o casă în Nairobi, iar cu banii pot spune că acum îi pot cumpăra tatălui meu o mașină. I-am promis că, atunci când voi doborî recordul mondial, îi voi cumpăra o mașină. Acum îmi pot îndeplini promisiunea”, a mai spus ea.

Precedentul record - 3 min 50 sec 07/100 - era deţinut din iulie 2015 de etiopianca Genzebe Dibaba.

În vârstă de 29 de ani, Faith Kipyegon a fost foarte aproape să doboare acest record şi în august 2022, când s-a apropiat la doar trei sutimi de secundă de performanţa lui Dibaba cu ocazia reuniunii de la Monte Carlo (3 min 50 sec 37/100).

Parteneră de antrenament a „regelui” curselor de maraton, Eliud Kipchoge, Faith Kipyegon îşi completează astfel incredibilul palmares cu o nouă performanţă.

Începând din 2014, ea a cucerit o medalie la toate ediţiile Jocurilor Olimpice şi Campionatelor Mondiale de atletism, inclusiv în 2019 la Doha, unde a obţinut argintul la 16 luni după naşterea fiicei sale şi un an 2018 fără antrenamente.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri