Contul Iuliei Navalnaia de pe rețeaua X a fost restabilit. Platforma socială deţinută de Elon Musk explică de ce l-a suspendat

Data actualizării: Data publicării:
Opposition activist Navalny faces new charges
"Navalnîi nu putea avea un partener de viață mai bun decât Iulia Navalnaia. Ea îi împărtășește convingerile, curajul și neînfricarea" Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE Contul Iuliei Navalnaia pe rețeaua X a fost restabilit marți, după ce fusese suspendat timp de aproape o oră, informează SkyNews. Platforma deţinută de Elon Musk a explicat că mecanismul de apărare în privinţa conţinutului a „semnalat din greşeală” contul văduvei lui Aleksei Navalnîi.

Într-un comunicat, reţeaua socială a precizat că „a anulat suspendarea contului imediat ce a luat cunoştinţă de eroare”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Mecanismul de apărare al platformei noastre împotriva manipulării şi a spam-ului marcat din greşeală contul yulia_navalnaya ca încălcând regulile noastre. Am anulat suspendarea contului imediat ce am luat cunoştinţă de eroare şi vom actualiza sistemul de apărare”, a promis X.

Astfel, contul pe X al Iuliei Navalnaia a fost deblocat la mai puţin de o oră după ce a fost suspendat.

Știrea inițială

Contul Iuliei Navalnaia de pe rețeaua socială X, deținută de Elon Musk, a fost suspendat marți, la scurt timp după ce a postat un apel în care cerea să i se dea trupul lui Alexei Navalnîi pentru a-l putea înmormânta. 

„X suspendă conturile care încalcă regulile X” - este singura mențiune care mai apare acum pe contul Iuliei Navalnaia de pe rețeaua deținută de Elon Musk. Nici măcar poza de profil a soției lui Alexei Navalnîi nu mai este vizibilă.

iulia navalnaia X
Contul Iuliei Navalnaia a fost suspendat. Sursă foto: X

Suspendaraea contului a avut loc la putin timp după ce soția fostului dizident ceruse într-un mesaj adresat Kremlinului să-i dea trupul lui Alexei Navalnîi, pentru a-l putea înmormânta „cu demnitate”, și nu este clar dacă sancțiunea are legătură cu acest ultim mesaj sau cu altceva.

Înainte de aceasta, Kremlinul i-a respins ca „grosolane şi total nefondate” afirmațiile că Putin l-a ucis pe Alexei Navalnîi. „Soțul meu nu putea fi distrus și tocmai de aceea Putin l-a ucis”, spunsese Iulia Navalnaia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „acestea sunt acuzaţii grosolane şi total nefondate la adresa şefului statului rus, dar având în vedere că Iulia Navalnaia a rămas văduvă cu câteva zile în urmă, nu voi comenta”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri