Coreea de Nord a testat un focos de rachete de croazieră şi a lansat noua sa rachetă antiaeriană

Data publicării:
racheta testata in coreea de nord
Coreea de Nord a testat un focos de rachete de croazieră şi a lansat noua sa rachetă antiaeriană. FOTO: Profimedia Images

Coreea de Nord a testat un focos "de foarte mari dimensiuni" conceput pentru o rachetă de croazieră strategică şi a lansat un nou tip de rachetă antiaeriană, a informat sâmbătă presa de stat.

"Direcţia pentru rachete (din Coreea de Nord) a efectuat un test de putere al unui focos de foarte mari dimensiuni proiectat pentru racheta strategică de croazieră Hwasal-1 Ra-3", a transmis agenţia de nord-coreeană KCNA.

Phenianul a efectuat, de asemenea, vineri după-amiază o lansare test a "un nou tip de rachetă antiaeriană Pyoljji-1-2 în Marea de Vest", cunoscută şi sub numele de Marea Galbenă, a adăugat KCNA. "Un anumit obiectiv a fost atins" datorită testului, a continuat agenţia fără a furniza alte informaţii. Aceste două teste fac parte din "activităţile obişnuite ale direcţiei şi institutelor de ştiinţe a apărării afiliate acesteia", a indicat aceeaşi sursă, scrie Agerpres.

La începutul lui aprilie, Phenianul a afirmat că a testat o nouă rachetă hipersonică cu rază medie şi lungă de acţiune, cu combustibil solid. Media de stat a difuzat atunci o înregistrare video a lansării în prezenţa numărului unu nord-coreean, Kim Jong Un.

Coreea de Nord continuă să-şi dezvolte programele de armament, în special nuclear, în pofida sancţiunilor internaţionale la care este supusă. De la începutul anului, ţara, dotată cu arme nucleare, a numit Coreea de Sud "principalul său inamic", a închis agenţiile dedicate reunificării şi dialogului inter-coreean şi a ameninţat că va intra în război pentru orice încălcare a teritoriului său "chiar şi de o miime de milimetru". 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri