Cinism extrem. După ce le-au distrus complet orașul, rușii îi invită pe localnicii din Avdiivka să-l voteze pe Putin

Data publicării:
vot rusia
FOTO: Shutterstock

Locuitorii din orașul Avdiivka vor putea vota la alegerile prezidențiale din Rusia, a anunțat marți, liderul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, Denis Pușilin, la postul de televiziune Russia 24, relatează agenția de stat rusă RIA.

„Tuturor celor care doresc să voteze în Avdiivka li se va oferi această oportunitate. Problema a fost rezolvată cu Comisia Electorală Centrală”, a declarat Pușilin.

El a mai spus că rezidenții vor fi ajutați să obțină pașapoarte rusești și să solicite beneficii sociale.

„Pașapoartele sunt în curs de eliberare. Vom încerca să organizăm vizite suplimentare direct de la serviciul de migrație, astfel încât oamenii să poată primi pașapoartele cât mai repede posibil. Acest lucru este solicitat de oameni, ca și alte documente. Înregistrarea prestațiilor sociale și a pensiilor este în cerere pentru oameni”, a subliniat el.

Consiliul Federației a programat alegerile prezidențiale pentru 17 martie 2024, iar scrutinul va dura trei zile: 15, 16 și 17 martie. Patru candidați înregistrați de Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse sunt în cursa pentru președinție: Leonid Slutsky, Nikolai Kharitonov, Vladislav Davankov și Vladimir Putin.

La jumătatea lunii februarie, armata ucraineană s-a retras din Avdiivka, oraş din est în care situaţia s-a deteriorat considerabil în ultimele luni, a anunţat generalul ucrainean Oleksandr Tarnavski.

Potrivit bloggerului rus, Andrei Morozov, armata rusă a avut pierderi colosale în timpul ofensivei de la Avdiivka - mai exact 16.000 de militari pierduți „iremediabil” (morți și grav răniți).

Citește și: Un blogger rus care a dezvăluit pierderile uriașe suferite de ruși la Avdiivka s-a sinucis. „Tovarășe colonel, am fost forțat”

Cucerirea acestui oraș este cea mai mare victorie simbolică a Rusiei după eşecul contraofensivei ucrainene de vara trecută. Avdiivka este, astăzi, în mare parte distrusă, însă, potrivit autorităţilor locale, în oraş se mai află în jur de 900 de civili.

În această zonă a frontului, continuă luptele între trupele ucrainene și cele ruse, care încearcă în continuare să avanseze. Rușii dispun de circa de 50.000 de militari pe frontul de la Avdiivka, conform estimărilor ucrainene.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri