Foto Boris Johnson a sărbătorit semnarea acordului post-Brexit cu o cravată specială. Cum arată, de aproape, imprimeul

Data publicării:
Boris Johnson își ține discursul în care anunță obținerea unui acord comercial post-Brexit, după mai multe luni de negocieri dificile.
Boris Johnson își ține discursul în care anunță obținerea unui acord comercial post-Brexit, după mai multe luni de negocieri dificile. Foto: Profimedia Images

Boris Johnson și-a ținut discursul în care a prezentat acordul final pentru Brexit în ajunul Crăciunului și a încercat să prezinte tratatul ca pe un cadou de Crăciun pentru britanici. Premierul britanic a marcat ocazia și cu o cravată specială – la o privire mai apropiată s-a putut Boris Johnson purta o cravată imprimată cu peștișori – simbol al negocierilor dure în ce privește industria pescuitului și felul în care va avea loc pescuitul în apele britanice după Brexit, relatează The Guardian.

cravata cu pești a lui Boris Johnson
Boris Johnson a purtat o cravată cu model cu pești pentru discursul său legat de acordul Brexit. Foto: Captură Twitter/@PoliticsForAlI

În ciuda faptului că industria pescuitului produce doar 0,1% din PIB-ul Regatului Unit, această industrie a devenit un lait-motiv al susținătorilor Brexit care au vorbit mereu de „reluarea controlului asupra apelor”.

Ei s-au plâns de faptul că țările UE pescuiesc mult prea mult în apele britanice, fapt ce a afectat industria pescuitului din insulele britanice. În discursul său, Johnson a accentuat faptul că „va exista o creștere semnificativă” a cantității de pește pe care UK o va putea păstra.

Pescarii britanici sunt încă nemulțumiți însă, în contextul în care noul acord nu face decât să reducă cota europenilor din peștele din apele britanice cu 25%, iar pescarii europeni își vor păstra până în 2026 accesul garantat la zonele de pescuit situate între aproximativ 6 și 12 mile marine de coastele insulei britanice.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri