Anunț șoc al premierului spaniol, după ce un tribunal a anunțat că o anchetează pe soția sa pentru corupție

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, și soția sa, Begona Gomez
Premierul spaniol Pedro Sanchez va anunţa azi dacă intenţionează să rămână sau să renunţe la funcţie, după acuzațiile de corupție la adresa soției sale. Sursa foto: Profimedia Images

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a transmis miercuri printr-o „scrisoare pentru cetățeni” că-și suspendă atribuțiile publice până săptămâna viitoare pentru a decide dacă va continua să conducă guvernul, după ce, în aceeași zi, un tribunal a anunțat că o anchetează pe soția sa pentru corupție și trafic de influență.

„Trebuie să fac o pauză și să mă gândesc”, Sanchez într-o „scrisoare pentru cetățeni” distribuită pe contul său X. „Am nevoie urgent de un răspuns la întrebarea dacă merită (...) dacă ar trebui să continui să conduc guvernul sau să renunț la această onoare”, a scris el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a spus că-și va anunța decizia luni, public, conform Reuters.

Anunțul șoc a venit după ce un tribunal spaniol a transmis tot miercuri că lansează o anchetă preliminară pentru a stabili dacă soția lui Sanchez, Begona Gomez, a comis o infracțiune de trafic de influență și corupție în afaceri în afacerile sale private.

Sanchez a spus că gravitatea atacurilor cu care se confruntă el și soția sa merită un răspuns pe măsură.

Instanța care o anchetează pe Gomez nu a oferit mai multe detalii, deoarece cazul este sigilat și în fază preliminară, spunând doar că a urmat unei plângeri făcută de grupul de campanie anti-corupție Manos Limpias - Mâini Curate - al cărui lider are legături cu extrema dreaptă.

Manos Limpias susține că Gomez și-a folosit influența ca soție a premierului pentru atrage sponsori pentru un curs de master universitar pe care l-a organizat.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri