Ambasada Franței din Moscova a fost vandalizată cu simboluri amenințătoare care fac trimitere la război

Data publicării:
simbolul de invazie al Rusiei Z
Ambasada Franței nu este singura care a fost vandalizată în ultima perioadă. Foto:Shutterstock

Trei capete de mort şi un „Z” - simbolul intervenţiei ruse în Ucraina -, o „frescă” de un gust îndoielnic, au fost desenate de anonimi pe zidurile sediului Ambasadei Franţei, în centrul Moscovei, relatează Le Figaro, potrivit News.ro. 

Imaginile au fost difuzate de către agenţia rusă de stat de presă RIA Novosti. Ele intervin în contextul unei degradări puternice a relaţiilor între Franţa şi Rusia şi în urma unei noi convocări a ambasadorului francez Pierre Levy de către autorităţile ruse la 12 aprilie.

Videoclipuri cu aceste simboluri au fost postate și pe rețeaua de socializare X. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Acest mesaj de nemulţumire, etse transmis de această dată în mod neoficial prin aceste graffiti pe zidurile ambasadei, pe care erau afişate odinioară fotografii care sărbătoreau prietenţia francezo-rusă.

Ambasada a refuzat să comenteze,

În urmă cu două săptămîni, o caricatură care-l prezenta pe preşedintele francez Emmanuel Macron ca pe un servitor zelos al omologului său ucrainean Volodimir Zelenski a fost afişată în apropierea cancelariei franceze.

Franţa nu este singura luată drept ţintă din cauza susţinerii Ucrainei. Reprezentanţele diplomatice la Moscova ale altor ţări declarate „inamicale” sunt vizate cu regularitate de însemne care să ducă la ofensare. Ele se află sub supravegherea poliţiei ruse, care nu a acţionat.

Ambasada Statelor Unite, situată pe un bulevard circular, a fost „decorată” recent cu un „Z” uriaş, plasat în faţa clădirii. Ambasadele Sueidei şi Marii Britanii au fost de asemenea vizate.

Diplomaţii Misiunii Uniunii Europene (UE) au avut surpriza neplăcută să-şi vadă forografiile pe stradă într-un montaj în care ţineau o pancartă u mesajul „Urăsc Rusia”.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri