(P) Vinul românesc, mereu la înălțime. În clasamentele internaționale, în inimile românilor și în avion. Și mai ales, de Ziua Națională

Data publicării:
26
Foto: Carrefour România

Ziua Națională a României a fost cinstită cu vin românesc, la înălțime, la sol și pe mesele fiecărui român! Peste 150 de români întorși acasă, precum și turiști care ne vizitează țara de ziua noastră, au fost surprinși în premieră cu o degustare de vin românesc în aer, la peste 2000 de metri altitudine, pe ruta Veneția Treviso-București. Pasagerii au savurat un pahar de vin roșu, alb sau rose, din soiuri autohtone, și au descoperit povestea vinului românesc alături de Marinela Ardelean, expert în vin și Ambasadorul programului Deschidem Vinul Românesc, un program unic în lume, lansat de Carrefour.

Surpriza a fost organizată de Carrefour România, cu sprijinul Wizz Air.

Vinul românesc a fost la înălțime și la aterizare, unde pasagerii care au sosit de 1 decembrie acasă au fost întâmpinați cu un pahar de vin românesc, pentru a ciocni în cinstea României, în această zi specială.

Celebrități și somelieri, români, italieni, francezi și alți turiști care au venit în România au fost invitați să ne descopere țara prin intermediul unui pahar de vin autohton, la înălțime și în topurile internaționale.

De asemenea, Carrefour a serbat Ziua Națională în magazinele din București cu o degustare de vin și de brânzeturi românești, pentru toți cei aflați la cumpărături în perioada aceasta.

Deschidem Vinul Românesc a promovat în fiecare an vinul ca cel mai bun ambasador al României peste hotare. În 2021 a organizat în premieră o degustare de vinuri din soiuri românești în renumitul Times Square, iar în 2022 comunitatea de business și distribuitori din Italia au putut degusta cele mai bune vinuri românești la Ambasadei României la Roma.

În acest an ne vom alătura Ambasadei României la Roma și Ambasadei României la Paris pentru a celebra cu vin românesc din programul DVR ziua națională la evenimentele dedicate, dar și faptul că anul 2023 este un an record, întrucât suntem pe locul 4 mondial la producția de vin.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri