VIDEO: Cum justifică Dragnea impozitul pe cifra de afaceri

Doru Cireaşă Data publicării:
dragnea2

Înlocuirea profitului brut cu cifra de afaceri ca bază impozabilă este o măsură menită să combată practica multinaționalelor de a nu plăti impozite în România. Liviu Dragnea, șeful PSD, spune că și acum avem un astfel de impozit pe cifra de afaceri iar acesta funcționează bine.

Liviu Dragnea spune că la cifre de afaceri egale, firmele străine din România plătesc impozite de trei ori mai mici. Potrivit lui multinaționalele din România au o cifra de afaceri totală de 580 miliarde lei și obțin un profit impozabil de nouă miliarde lei, în timp ce firmele autohtone au o cifră de afaceri de 550 miliarde lei și au un profit impozabil de 27 miliarde lei, ”de trei ori mai mare”, a spus el joi.

”Nu cred că au venit în România firmele străine care nu știu să facă afaceri. Să vedem dacă sunt cauze obiective sau cauze subiective”, a spus ironic șeful PSD. Guvernul și statul român nu pot sta să se uite fără să facă nimic” a spus el, adăugând că impozitul nu va fi ”extraordinar de mare” și că ”se va face o simulare astfel încât oate firmele să aibă de câștigat”.

Întrebat dacă acest impozit contravine legislației europene Liviu Dragnea a dat și posibile indicii asupra nivelului acestui impozit. El va putea fi apropiat de cel din prezent. ”Și acum avem acest impozit la un nivel de 1% la o cifră de afaceri de până la 500.000 de euro. A fost foarte bine primit și a generat locuri de muncă”, a spus Liviu Dragnea.

Adrian Bența, consultant fiscal spune însă că dacă executivul de la Bruxelles nu s-a opus până acum aceasta s-a întâmplat ca urmare a faptului ”au închis ochii”, nu că impozitarea cifrei de afaceri ar fi conformă cu legislația UE.

Digi24.ro a explicat aici că extinderea impozitării pe cifra de afaceri ar putea să fie respinsă de către Comisia Europeană. Comisia lucrează la o Directivă care va stabili o metodologie nouă de divizare a profitului impozabil între state. Impozitul pe profit ar urma să fie plătit în viitor de către multinaționale în mai multe țări, în funcție de personalul deținut în acestea, de țara de origine, de volumul vânzărilor, etc. Măsura din programul de guvernare al PSD ar face total inutilă și inaplicabilă directiva CE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care vor avea trei ani plini de noroc începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
O dragoste ca a lor e rară. Julia Roberts, fotografie plină de tandrețe alături de soțul ei și declarație...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...