Mașina „made in Brașov”, prezentată oficial

Data publicării:
masina

Maşina „made in Braşov” a fost dezvăluită. Vorbim despre un hibrid, la construcţia căruia au contribuit toţi marii producători de piese auto din judeţ. Maşina seamănă deocamdată cu un vechicul din filmele SF, ceea ce a şi atras sute de vizitatori.

O maşină cu două locuri, cu volan de Audi, tapiţerie de Mercedes şi vitezometre de Maserati - toate produse în Braşov. Este prototipul pentru care şi-au unit forţele mai mulţi producători români de piese auto. Deocamdată, vehiculul scos parcă dintr-un film SF are doar 40 la sută din piesele necesare unui autoturism complet. Şi asta pentru că în judeţ nu există şi o firmă care să producă motoare.

Funcţională nu este, dar va fi curând. Scopul a fost să arătăm ce inginerie există în Braşov. Braşovul are o industrie foarte puternică în domeniul interiorului. Practic, interiorul unei maşini se poate face aici”, spune Werner Brawn, preşedintele Clubului Economic German Braşov.

„Economiile noastre sunt foarte strâns legate. Germania este al treilea investitor în România. Regiunea Braşov este una dintre cele mai proeminente locuri de investiţii germane”, explică Achim Tröster, reprezentantul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Nostalgicii îşi amintesc de perioada în care, de pe porţile fabricilor braşovene plecau anual mii de autoturisme.

România acum 26 de ani facea tractoare, autocamioane şi mult mai mult dintr-o maşină mică decât face azi. Ăsta e un semn că poate începem să ne revenim, să ieşim din comă”, spune un vizitator.

Maşina a fost prezentată în cadrul târgului „Made în Braşov”, unde o mare parte din firmele care produc piese auto în judeţ şi-au expus noutăţile.

„Producem amortizoare şi actuatoare pentru industria auto. La acest concept car o să vedeţi nişte mostre expuse, bineînţeles nu sunt funcţionale pentru că ele în aplicaţia practică mişcă haionul sau capota maşinii”, spune Cristian Popescu, director general la o firmă de componente auto.

Fabricile din Braşov produc anual piese de peste două miliarde de euro care ajung să fie montate pe autoturisme cunoscute în toată lumea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri