Exclusiv Ciucă: Nu putem să vorbim de taxă progresivă în condițiile în care cota unică nu e unică, nu și-a terminat efectul, a produs creștere

Data publicării:
taxe-getty-1536x1352
Foto: Getty Images

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi la Jurnalul de Seară de la Digi24, că legea bugetului nu prevede noi taxe în 2024 și că „nu putem să discutăm de taxă progresivă în condițiile în care cota unică de impozitare nu e unică, nu și-a terminat efectul, a produs creșterea economică în România, pentru că a avut un grad de atractivitate”. De asemenea, fostul premier a mai spus că „nu putem să vorbim de un nou sistem de taxare fără să avem o strategie fiscal-bugetară”.

„Noi, PNL, inclusiv în legea bugetului de anul acesta am inclus un articol care prevede că nu vom avea taxe anul acesta. Nu putem să discutăm de taxă progresivă în condițiile în care cota unică de impozitare nu e unică, nu și-a terminat efectul, a produs creșterea economică în România, pentru că a avut un grad de atractivitate.

Nu putem să vorbim de un nou sistem de taxare fără să avem o strategie fiscal-bugetară, nu putem să schimbăm sistemul de taxare cum vrem noi, este logic, iar cei care sunt economiști și analiști în domeniu știu mult mai bine. Asta este ce am putut să înțeleg.

Revenind la chestiunea cu inflația, am vorbit și cu premierul și cu ministrul de Finanțe să luăm măsuri astfel încât cu domnul guvernator să vedem cum putem să scădem dobânda de referință, să ducem inflația la un nivel cât mai jos”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri