Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre decizia Guvernului de a modifica prin ordonanţă de urgenţă Codul fiscal. Actul normativ include transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi scăderea impozitului pe venit, de la 16%, la 10%. "Ţinta este de natură politică. Nu trebuie să ne încurcăm în tot felul de calcule stupide în legătură cu contribuţiile de la patron la angajat. E vorba nu de o revoluţie fiscală, ci de o revoluţie anti-patronală şi anti-occidentală", a declarat Cristian Tudor Popescu.
„O artimetică simplă arată că nu putem avea creşteri salariale decât nesemnificativ de ordinul câtorva lei, în cazul salariilor bugetarilor, iar în cazul privaţilor nu pot fi decât creşteri 0 şi cel mai probabil scăderi, acesta este un lucru evident.
Este evident şi pentru PSD, şi pentru guvern - nu aceasta este ţinta. Creşterile salariale pe care PSD ştie că nu le poate realiza. Ţinta este de natură politică. Nu trebuie să ne încurcăm în tot felul de calcule stupide în legătură cu contribuţiile de la patron la angajat. E vorba nu de o revoluţie fiscală, ci de o revoluţie anti-patronală şi anti-occidentală. Spuneam la Digi24, pe 29 iunie, când a fost învestit guvernul Tudose: acest guvern ar fi considerat foarte bun de Ceauşescu. Cred că începe în acest moment cea mai mare restauraţie etatist anti-capitalist şi anti-occidentală după 1989.
Acest lucru se întâmplă acum. Deşi am făcut această predicţie nu mă aşteptam la brutalitatea şi rapiditatea acţiunii PSD - ALDE, a guvernului Tudose. Având în vedere că suntem în noiembrie, în săptămâna în care acum 100 de ani a avut loc un puci bolşevic, desfăşurat cu brutalitate şi viteză, ne putem gândi că avem de-a face cu un puci de factură bolşevică.
De ce fac asta? Pentru că nu vor creşte salariile, nu vor construi autostrăzi, spitale şi şcoli, despre care vorbea Tudose, o fac pentru că atunci când vor scădea salariile, când nu se vor face autostrada, şcoală şi spitale, să avem ţapi ispăşitori, să avem pe cine da vina. E o modalitate propagandistică, manipulatorie, veche a bolşevicilor, vina se va da pe patroni, pe principiul noi am vrut, dar dacă patronul e rău şi nu vrea să crească salariile...
De ce nu se fac autostrăzi - nu pentru că la transporturi este individul care demite câte o persoană pe zi.
De ce nu se face educaţie - nu pentru că acolo e Pop-genunche.
De ce merg lucrurile cum merg în sănătate şi mor oamenii cu zile - din pricina multinaţionalelor care îşi externalizează profitul. Nu că acolo e un anume <Buldog> care se declara neresponsabil pentru cei care mor de cancer pentru că nu au medicamente.
Nu din aceste cauze, a unui guvern probabil cel mai incompetent după 1989, a dezordinii ... de vină sunt multinaţionalele, patronii români şi străini.
Un singur lucru lipseşte în construcţia lui Dragnea, Tăriceanu şi Tudose - ce păcat că nu poate să-i impoziteze profitul lui Soros, pentru că nu are nicio afacere în România.
Nu e revoluţie fiscală, e anti-patronală şi anti-occidentală. E o atitudine politică împotriva capitalismului şi a Occidentului.
Până să vedem dacă vor creşte salariile, cursul leu-euro s-a dus la o cotă sângeroasă, ROBOR se duce în sus, creditele se scumpesc, preţurile cresc, inflaţia creşte şi încrederea mediului de afaceri scade, şi aşa scad investiţiile”.