Trecutul de elev al lui Ciolacu, scos la lumină. Fostă profesoară a premierului: „Era un șmecheraș, așa. Trecea clasa” (Recorder)

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Recorder.ro dezvăluie într-un amplu material lucruri necunoscute opiniei publice din biografia premierului Marcel Ciolacu. Publicația a aflat, în urma discuțiilor cu foști profesori și colegi ai premierului, că Marcel Ciolacu a fost un elev mediocru și muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău, deși el și-a trecut în CV că a lucrat la Întreprinderea Electronica Industrială din București.

Marcel Ciolacu și-a trecut în CV că în 1986 a terminat Liceul de Filologie-Istorie „Mihai Eminescu” din Buzău, însă Recorder.ro arată că premierul a terminat la clasa a XII-a F, care avea profil Mecanică.

În ultimii ani ai comunismului, liceul se transformase într-unul preponderent industrial, iar evaluările brigăzilor de partid păstrate în arhive rețin „nivelul scăzut de cunoștințe, priceperi și deprinderi ale elevilor de la profilul industrial și numeroasele absențe ale acestora”.

De altfel, o fostă profesoară de tehnologie de la liceu, Aurora Hoștiuc, și-l amintește pe elevul Ciolacu: „Marcel nu a fost atât de isteț ca fratele lui, Daniel, pe care l-am avut elev înainte. Era un copil de mijloc, un șmecheraș, așa. Trecea clasa. Venea la ore, își vedea de treabă. Acum, că n-o fi fost de 10, o fi fost de 7 sau de 6, de 5 la teză… nu-mi mai aduc aminte notele. Dar în mod sigur a luat bacul”.

Primul loc de muncă: cooperativă meșteșugărească

Și în privința primului loc de muncă Marcel Ciolacu și-a trecut inexactități în CV, potrivit Recorder.ro.

În timp ce premierul susține că între 1988 și 1990 a lucrat la Întreprinderea Electronica Industrială din București, Recorder a aflat că a muncit, de fapt, la o cooperativă meșteșugărească din Buzău, care avea un contract cu întreprinderea din București.

Un fost mecanic de utilaje de la fostul atelier Tehnometal, Vasile Simion, rememorează cum a ajuns Marcel Ciolacu să lucreze acolo: „Eram vreo 70 de oameni acolo. Erau și câțiva meseriași în electronică, în mecanică, dar cei mai mulți erau tineri care terminaseră liceul și nu intraseră la facultate. Nu era niciun concurs. Selecția se făcea la cooperativă. Și s-au angajat cu relații toți. Între care și Marcel Ciolacu.”

Vasile Simion spune că Ciolacu era printre muncitorii necalificați: „A fost angajat ca necalificat. N-are nicio calificare ca electronist. Nu se pricepe la nimic la electronică. Era o figură ștearsă, îl trimitea șeful pe ici, pe colo, pe unde avea nevoie și atâta tot”.

Solicitat de Recorder.ro să-și prezinte un punct de vedere, Marcel Ciolacu a transmis că agenda încărcată nu-i permite. Când va avea o poziție legată de acest subiect, o vom publica.

Citește dezvăluirile integral pe Recorder.ro.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce a murit Ileana Stana Ionescu. Regretata actriță avea 88 de ani
Digi FM
Mirela Oprisor, victima unui furt incredibil în tinerețe! Ce i-au furat hoții în troleu
Pro FM
Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cum arăta cu adevărat voievodul Ștefan cel Mare. Potretele cunoscute nu au nicio legătură cu realitatea...
Newsweek
Câți pensionari iau sub 1.500 lei pensie și câți au peste 5.000 lei? Ce se întâmplă la recalculare?
Digi FM
Actorul Michael J. Fox, bolnav de Parkinson și în scaun cu rotile, a cântat la chitară, alături de Coldplay...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Momentul în care un câine Husky e surprins în timp ce cânta. Imaginile sunt virale: „E chiar mai bun decât...
Film Now
În anii '90, făcea furori în „Renegatul”. Cum arată astăzi și în ce producții mai joacă Lorenzo Lamas, tatăl...
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...