De ce oamenii de succes își schimbă des locul de muncă
Data actualizării: Data publicării:
Posturile ocupate pe perioade scurte de timp nu dau bine în CV. Acesta este motivul pentru care mulți dintre angajați fac eforturi mari de a rezista cât mai mult la un loc de muncă, deși acesta nu le oferă satisfacții.
Însă angajatorii care te pot ajuta să evoluezi rapid în carieră, care te pot aprecia la adevărata ta valoare și care îți pot oferi oportunitățile pe care le cauți sunt cei care pun accent pe realizări și nu pe „stabilitatea” care reiese din timpul pe care l-ai petrecut la un loc de muncă. Iar companiile care aleg candidații care au petrecut mulți ani ocupând un post în defavoarea celor care au schimbat locul de muncă frecvent nu îți pot oferi ascensiunea în carieră pe care o dorești.
În plus, în anumite companii lucrurile se desfășoară rapid, iar în altele încet. Alege-le pe cele rapide, pentru că celelalte tot ce pot face pentru tine este să te plătească pentru un post până când îți vei găsi ceva mai bun.
Dacă nu ești convins, iată câteva motive oferite de Forbes pentru a-ți schimba des locul de muncă.
Unul dintre cele mai mari pericole când lucrezi prea mult timp într-o companie este să pierzi treptat legătura cu lumea din afară. Tinzi să te concentrezi pe prioritățile companiei, în loc să iei contact cu ce se întâmplă în domeniu în afara companiei.
Doar companiile care se dezvoltă rapid îți pot oferi experiențe care te pot stimula și din care poți învăța lucruri noi. Dacă nu lucrezi pentru o astfel companie, vei avea parte de provocările necesare ascensiunii în carieră doar prin schimbarea locului de muncă.
Când un loc de muncă devine obișnuiță, nu vei mai fi stimulat, iar o parte a creierului „adoarme”. Însă, schimbarea postului îți va trezi simțurile și astfel vei deveni curios și deschis la a învăța lucruri noi. Iar totul se va întâmpla într-un timp scurt.
Cu fiecare actualizare a CV-ului, vei deveni mai conștient de calitățile pe care le deții și astfel și mai încrezător în forțele proprii.
Cu cât îți schimbi mai des locul de muncă, cu atât vei deveni mai obișnuit cu interviurile. Astfel vei putea negocia cu ușurință și vei descoperi „trucuri” cu care să-i impresionezi pe angajatori.
De asemenea, experiența interviurilor îți va dezvolta un nou simț. Vei învăța să îți evaluezi angajatorul la fel cum va încerca și el să o facă. Vei putea refuza angajatorii de la care nu ai nimic de învățat și care nu-ți pot oferi oportunitățile pe care le cauți.
Cu cât numărul de companii pentru care ai lucruat este mai mare, cu atât popularitatea ta în lumea afacerilor va crește. De asemenea, vei cunoaște mai mulți oameni, care îți pot fi ajutor. În plus, schimbarea frecventă a locurilor de muncă te poate ajuta să te simți mai confortabil când ai de-a face cu situații noi.
Cu cât ieși mai des din zona de confort, cu atât zona ta de confort se va mări. Dacă nu întreprinzi constant activități care să-ți lărgească zona de confort, vei deveni propriul tău dușman. Astfel îți vei dovedi că ești capabil să faci tot ce îți dorești și vei căpăta mai multă încredere în forțele proprii.