Gabriela Firea: Nu sunt intersecții sau pasaje blocate în București

Data publicării:
170703_URMARI_FURTUNA_30_INQUAM_Photos_Liviu_Florin_Albei

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, luni, că nu au fost blocate, în urma ploilor torențiale, pasajele sau intersecțiile din București, dar pe un număr de 26 de străzi s-au înregistrat acumulări de apă, informează Agerpres. 

170703_URMARI_FURTUNA_42_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
170703_URMARI_FURTUNA_42_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

GALERIE FOTO / Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Nu sunt intersecții sau pasaje blocate. S-au înregistrat acumulări de apă în cinci sectoare ale Capitalei, și anume: șapte străzi în sectorul 1, cinci străzi în sectorul 2, patru străzi în sectorul 3, în sectorul 4 sunt două artere inundate, iar în sectorul 6, opt străzi. Am solicitat ApaNova să intervină de urgență în toate aceste zone, pentru eliminarea acumulărilor de apă, cu toate echipele de intervenție. Am cerut și reprezentanților Administrației Străzilor să aibă echipele de intervenție pe teren 24 de ore din 24, astfel încât să poată rezolva cât mai rapid defecțiunile apărute la sistemul de semaforizare. De asemenea, RATB trebuie să își suplimenteze mijloacele de transport în comun aflate pe traseu, astfel încât călătorii să nu aștepte foarte mult timp în stații, în ploaie”, a precizat edilul general într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Firea a cerut operatorilor de salubritate din toate sectoarele să fie în teren pentru a degaja de urgență eventualele deșeuri vegetale acumulate la nivelul gurilor de scurgere și la rigole. Totodată, primarul a atras atenția firmelor care au șantiere deschise în această perioadă să ia măsuri în cazul în care, în urma ploilor, semnalizarea cu garduri sau panouri de avertizare a fost distrusă.

Pentru sesizări privind RADET, ENEL, ApaNova etc. Primăria Capitalei pune la dispoziția bucureștenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868

Potrivit sursei citate, reprezentanții ApaNova au declarat că în prezent sunt în teren 15 hidrocurățitoare, cinci autoutilitare și alte utilaje specifice, împreună cu echipele aferente pentru rezolvarea situațiilor punctuale apărute.

În intervalul 07:00 — 15:00, au fost înregistrate 153 de solicitări pentru intervenție, dintre care aproximativ o sută au fost rezolvate, celelalte fiind în curs de soluționare.

„Volumul undei de viitură tranzitate prin sistemul de canalizare, înregistrat la ora 16.00 era de circa 5 milioane de metri cubi, iar debitul maxim de circa 125 mc/s în condițiile în care debitul Oltului (media anuală) este de 119 mc/s. Evenimentul pluvial este considerat unul excepțional, fiind emise de către ANM 13 avertizări de fenomene meteorologice periculoase imediate pentru Municipiul București. Măsurătorile până în acest moment indică, în mai puțin de 24h, depășirea volumului de precipitații normal pe toată luna în curs. Din această cauză, exista străzi cu acumulări de apă, dar datorită tuturor măsurilor luate, sistemul de canalizare rezistă, la limita de funcționare sub presiune”, au precizat reprezentanții ApaNova, citați de PMB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri