Doliu în lumea muzicii: A murit George Nicolescu, cunoscut pentru melodia „Eternitate”

Data publicării:
REMEMBER CENACLUL FLACARA - CRAIOVA
George Nicolescu a murit la 74 de ani. Foto: Inquam Photos/Bogdan Danescu

Cantautorul George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani, informează news.ro. Artistul era cunoscut pentru melodia „Eternitate” dar și pentru hitul din 2002 „Cântec pentru sănătatea ierbii”, cu care a revenit în topurile muzicale românești.

„Vocea de aur care a lansat celebrul cantec Eternitate, de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!”, a scris compozitorul Ionel Tudor.

„Ca de la ploieştean la ploieştean, astăzi, când domnia sa a trecut la cele veşnice, las şi eu aici un fragment în memoria celui ce a fost interpretul şi artistul senzaţional al acestei capodopere muzicale, #GeorgeNicolescu!!!”, a scris Cezar Ouatu.

Asociaţia Nevăzătorilor din România: „Cu profund regret vă anunţăm că astăzi a plecat dintre noi îndrăgitul artist George Nicolescu (12 martie 1950-26 martie 2024), prezenţă de excepţie pe scena muzicii româneşti şi personalitate marcantă a comunităţii nevăzătorilor. Suntem cu sufletul alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin, dragul nostru prieten!”.

George Nicolescu s-a născut la Ploieşti. A urmat Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj (1968+1972).

A debutat muzical în 1970, atunci când a câştigat premiul întâi la festivalul Tinereţe pe portativ. Câţiva ani mai târziu, a început colaborarea cu George Grigoriu, compozitorul celebrului şlagăr „Eternitate”, lansată în 1973.

În anul 1972, el a fost admis la Universitatea din Bucureşti de limbi romanice, secţiunea română-franceză, absolvind în anul 1976. Din aprilie 1977 a început să predea franceză la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Buzău, unde a rămas până în 1985. În acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău.

În 1981 a debutat în Cenaclul Flacăra unde a lansat „Foaie verde, spic de pâine”, „Ordinea de zi”, „Eternitate”. După Revoluţia de la 1989, el a fost angajat, pentru câteva luni (martie-noiembrie 1990), ca solist la trupa Optimiştii.

În toamna anului 2002, la zece ani după pensionare, George Nicolescu a revenit în topurile muzicale româneşti datorită unui duet cu trupa UNU. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”.

De asemenea, George Nicolescu a mai cântat cu Jorge melodia „Îndrăgostit”. În luna decembrie a anului 2007, apare albumul „Muzică uşoară...lăutărească”, în care cântă împreună alături de Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu şi Corina Chiriac. Cea mai nouă melodie a sa a fost lansată în anul 2012, „Viaţa-i de vină”, împreună cu Shift.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita