Începând cu 1 iulie 2017 se va reintroduce pragul minim de venituri pe care trebuie să le realizeze operatorii economici care desfășoară activități în domeniul creației de programe pentru calculatoare pentru ca angajații acestora să beneficieze de scutirea de impozit pentru veniturile din salarii.
Astfel, potrivit Ordinului comun al ministerelor Comunicațiilor, Educației, Muncii și Finanțelor nr. 409/4.020/737/703 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator, pentru a beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii, angajatorii trebuie să realizeze în anul fiscal precedent venituri anuale în valoare de cel puțin echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare angajat pentru care aplică această scutire.
Începând cu 1 februarie 2017 nu mai exista niciun plafon cu privire la veniturile ce trebuiau realizate de angajator din activitatea de creație de programe de calculator, iar până la acea dată plafonul era de 10.000 dolari pentru fiecare angajat, reaminteşte avocatnet.ro.
Scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor se aplică lunar numai pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor, obținute din desfășurarea unei activități de creare de programe pentru calculator, în baza unui contract individual de muncă, indiferent de momentul angajării persoanei care beneficiază de scutire, și fără a fi condiționată de contribuția acesteia la realizarea plafonului minim de venit în anul precedent.
Prin urmare, angajatorii care în anul 2016 au realizat venituri sub plafonul minim stabilit pentru fiecare angajat care beneficiază acum de scutire de impozit vor trebui să decidă, începând cu 1 iulie 2017, care sunt angajații care vor primi venituri mai mici cu 16% ori vor trebui să crească salariile angajaților pentru care nu mai pot aplica scutirea de impozit, pentru a compensa această diminuare impusă de legiuitor.
Toate explicaţiile AICI