Care sunt contraindicațiile pentru vaccinare

Data publicării:
seringa vaccin

Medicii pot decide să amâne imunizarea unui copil sau chiar să nu îl vaccineze deloc.  Spre exemplu, dacă un copil este răcit și are febră, doctorul poate decide să amâne vaccinul, a explicat vicepreședinta Societății Naționale a Medicilor de Familie, Sandra Alexiu. Declarațiile vin în contextul în care ministrul Sănătății a anunțat că în cazul în care apar reacții adverse la vaccin, statul va plăti tratamentul. 

„Există contraindicații definitive și contraindicații temporare. În momentul în care consultăm un copil, medicul stabilește daca în momentul acela poate fi vaccinat. Există situații în care nu se vaccinează, există și patologii care apar ulterior. Pe măsură ce sunt descoperite, ele sunt considerate în fișa copilului și împreună cu medicul specialist în patologia respectivă se decide oportunitatea sau nu a vaccinării. Când vorbim de contraindicații temporare, un copil poate să fie răcit, să aibă febra, în funcție de gravitatea situației, medicul decide dacă amână vaccinarea”, a spus medicul. 

De asemenea, vicepreședinta SNMF a explicat, de asemenea, că atunci când ministrul Sănătății a vorbit despre reacții adverse la imunizare s-a referit la aceste reacții adverse și efecte secundare care se găsesc pe toate prospectele vaccinurilor și care sunt menționate de medicul care vaccinează.

„Face parte dintr-un pachet întreg de măsuri noi pe care le prevede legea vaccinări. Niciodată până acum statul nu a a avut această precizare și nu a compensat aceste efecte dacă au apărut din cauza vaccinurilor, cu toate că reacțiile adverse s-au declarat de medici, nu știu să fi existat în legislație astfel de prevedere și asta vine în concordanță cu prevederile internaționale. De acum acest lucru este precizat în legislație și e finanțat de la buget”, a adăugat Sandra Alexiu. 

Proiectul Legii vaccinării ia în calcul şi situaţia în care apar reacţii adverse la imunizare. Într-un astfel de caz, statul va plăti integral tratamentul copilului, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la Digi FM.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce să oprești Wi-Fi-ul întotdeauna pe timp de noapte…
Digi FM
Imagini şocante în noaptea de Revelion. Un şofer a fost filmat în timp ce se învârte cu maşina într-un sens...
Pro FM
Fostul bodyguard al lui Whitney Houston, tentat să „renunțe la tot” de dragul cântăreței: „Siguranța ei era...
Film Now
A divorțat, iar acum iubește din nou. Fratele lui Ben Affleck, surprins alături de partenera lui mai tânără...
Adevarul
Daniel David îi răspunde lui Călin Georgescu: „Sunt surprins că un om al păcii caută, de fapt, războiul”
Newsweek
Pensia pe ianuarie intră pe card cu întârziere. Casa de pensii anunță care e motivul
Digi FM
România, inclusă de CNN printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Cum este descrisă destinaţia...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
Kevin Sorbo, protagonistul serialului Hercule, spune că a fost pus pe "lista neagră" de la Hollywood din...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025