Proiect | Fără poliţiști care să-i „vâneze” pe șoferi

Data publicării:
politisti radar politia romana fb

Parlamentarii sunt deranjaţi de poliţiştii rutieri care stau la pândă ca să dea amenzi. Vor ca toate maşinile de poliţie să fie inscripţionate, iar poliţiştii să poarte obligatoriu uniformă atunci când îi trag pe şoferi pe dreapta. Aleşii merg şi mai departe. Să luăm exemplu de la alte ţări, unde, chiar dacă greşeşti, nu primeşti amendă, în cazul în care nu deranjezi pe nimeni, spun ei. Unele dintre nemulţumiri sunt transpuse într-o propunere legislativă.

Deputatul liberal Ion Bălan susţine că a primit multe plângeri de la şoferi care spun că, de un an, mulţi poliţişti nu mai poartă tot timpul uniforma. În plus, au apărut foarte multe maşini de poliţie neincripţionate. Ioan Bălan susţine că a fost chiar el protagonistul unui moment delicat.

Ion Bălan: Fiind în drum dinspre Suceava spre Iaşi, undeva o maşină roşie ne făcea din faruri. Ne-am dat în dreapta crezând că vor să ne depăşească, pentru ca apoi să aflăm că e poliţia rutieră în acea maşină şi avea montat un radar”.

Liberalul e de părere că poliţiştii nu ar trebui să-i vâneze pe şoferi. Ci să-i facă să fie mai prudenţi! Colegul său de la PSD, Sorin Bota, este total de acord. Şi mai propune ca în toate localităţile să fie aceeaşi limită de viteză - ori 50 de kilometri pe oră, ori 70. Şi mai are o idee: modelul din Beijing să fie adoptat şi în România. E vorba despre principiul „Nu deranjezi, nu eşti amendat”.

Sorin Bota: „Sunt 22 de milioane de locuitori - România nu mai are 22 de milioane de locuitori - într-un singur oraş şi orice încălcare a regulilor de circulaţie, dacă nu deranjezi pe ceilalţi, poliţia nu te sancţionează.

Deşi aparent ar fi o lege pe placul şoferilor, unii nu sunt impresionaţi de propunerile aleşilor.

Șofer: „Am văzut şi eu destul de multe maşini neinscripţionate, dar nu contează asta, important e ca poliţistul să fie îmbrăcat în uniformă. În momentul când poliţistul e în uniformă, are tot dreptul să te oprească, nu te opreşte cu maşina, te opreşte cu semnele lui specifice”.

Iniţiativa legislativă a fost depusă la Parlament, dar are drum lung de parcurs până la adoptare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri