Video Sighiartău, despre cazul Bode: „Va trebui să avem o discuție în PNL”. Zetea: „Dacă era membru PSD, și-ar fi dat demisia”

Data actualizării: Data publicării:
Lucian Bode
Ministrul de Interne, Lucian Bode. Foto: Inquam/Octav_Ganea

Liberalii trebuie să aibă o discuție despre situația în care se află ministrul de Interne, Lucian Bode, care a fost acuzat de plagiat, spune vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău. „Pentru mine și pentru PNL integritatea academică este extrem de importantă”, a declarat acesta la Digi24. În același timp, liderul PSD, Gabriel Zetea, spune că dacă ar fi fost membru al PSD, Lucian Bode „ și-ar fi dat demisia în urma unor discuții pe care le-ar fi avut direct cu domnul Ciolacu”.

 

Robert Sighiartău: „Pentru mine și pentru PNL integritatea academică este extrem de importantă și va trebui să discutăm în interiorul PNL cum răspundem la aceste atacuri venite din partea USR și cum răspundem la acest scandal. 

Verdictul este destul de ambigu. Va trebui să avem o discuție în interiorul PNL. Este ambigu în sensul că nu există un verdict 100% dat de către UBB, asumat, mai mult, cere modificarea acelui doctorat, nicidecum retragerea lui. Sunt niște chestii care nu au logică. UBB a avut două comunicate de presă care s-au bătut cap în cap. Dar trebuie să discutăm să vedem cum trecem peste acest scandal”.

Întrebat dacă în partid se discută despre o posibilă demisie, Sighiartău a declarat: „Când vom avea o ședință, vă vom spune despre ce se discută. Urmează să ne întâlnim. Demisia este un act unilateral. Când vom lua decizii le vom comunica. Cred că săptămâna viitoare ne vom întâlni”.

Prezent în emisiunea Studio Politic, liderul PSD Gabriel Zetea a spus că acuzațiile la adresa ministrului de Interne sunt „o problemă pentru Guvenrul României”.

Este o problemă pentru Guvernul României din care face parte și PSD și o problemă care vizează unul dintre cei mai importanți oameni ai executivului, un om care este implicat în negocierile externe privind Schengen. Problema este la PNL și avem răbdare cu toții ca PNL să își desfășoare ședințe interne pentru rezolvarea acestei probleme. Nu pot să nu remarc ipocrizia USR care vorbește public despre integritatea oricui altcuiva decât membrii săi de partid. În cazul Clotilde Armand se face că plouă.  Este o problemă a guvernului pe care PNL are obligația să o rezolve cât mai rapid”, a declarat Zetea.

„Dacă era membru al PSD, în acest moment domnul Bode și-ar fi dat demisia în urma unor discuții pe care le-ar fi avut direct cu domnul Ciolacu. Dar, în același timp, PNL are propriile rezolvări, și noi le vom accepta”, a mai spus vicepreședintele PSD.

Zetea a precizat însă că „este exclus” ca PSD să voteze moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, anunțată de USR.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...