Exclusiv Ludovic Orban: „Iohannis e un trădător”/ Întrebat cine a condus de fapt PNL în mandatul său: „Eu, cu anumite contribuții”

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban si klaus iohannis
Foto: Inquam Photos / Alberto Groșescu

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică seara la emisiunea „Briefing cu Liliana Ruse”, de la Digi24, în cadrul segmentului „Săptămâna președinților” unde liderii politici își adresează întrebări, că Iohannis l-a dezamăgit cel mai mult și că a dovedit că este un „trădător”. El de asemenea a spus că președintele României este cel care conduce cu adevărat PNL și, „nu Ciucă sau Cîțu”, dar că, în propriul său mandat de președinte PNL, el a fost liderul liberalilor, „e adevărat, cu anumite contribuții în anumite teme în care exista interesul”.

Cătălin Drulă, președintele USR: „Care este politicianul care v-a dezamăgit cel mai mult și de ce?”

Ludovic Orban: „Asta e o întrebare de la un prieten, răspunsul este binecunoscut, în mod evident Iohannis. Este un om în care am crezut, am crezut că ceea ce a făcut la Sibiu poate să facă și pentru România, din păcate a dovedit că este un trădător, un om lipsit de empatie.

A trădat electoratul care l-a votat, șase milioane jumate de oameni și-au pus speranța în Klaus Iohannis că va conduce România fără PSD, scoțând caracatița PSD care e infiltrată în toate structurile statului creând ulterior o majoritate care s-a și format ulterior după alegerile din 2020 s-a format o majoritate guvernamentală reformistă care avea pregătite toate reformele necesare pentru modernizarea și dezvoltarea României, în loc de asta pur și simplu a readus PSD-ul la putere și practic a blocat dezvoltarea României și orice perspectivă.

Pentru mine Iohannis este de nerecunoscut în al doilea mandat. Vă mărturisesc că după 1 ianuarie 2021 eu pe Klaus Iohannis nu l-am mai recunoscut, în sensul că parcă nu mai e el. Am fost împreună în opoziție, am luptat împreună, să ne aducem aminte, bătălia împreună împotriva ordonanței 13, ieșirile în Piață, referendumul pe justiție, adică a fost totuși, ca să nu mai spun de toate declarațiile lui anti-PSD, că PSD a blocat România, că PSD e răul cel mai mare, că a împiedicat democratizarea și dezvoltarea economică a României, după aia tu să aduci PSD-ul la putere.

Eu am plecat din PNL în momentul în care Iohannis a impus conducerii PNL readucerea PSD la putere. (...)

Iohannis conduce PNL, nu Ciucă sau Cîțu”.

Lilian Ruse, jurnalist Digi24: Conduce și acum Iohannis PNL?

Ludovic Orban: „Bineînțeles! Dumneavoastră credeți că ei nu se duc să ia lumină de la...”.

Lilian Ruse, jurnalist Digi24: Dar când erați dvs președinte, cine conducea PNL?

Ludovic Orban: „Eu. E adevărat, cu anumite contribuții în anumite teme în care exista interesul. A trebuit s-o fac, ce-i drept. Numai că am spus și nu de-a lungul timpului. S-ar putea să fi fost lucrul acesta care a deranjat”.

Liliana Ruse, jurnalist Digi24: Domnul Iohannis nu acceptă să i se spună nu?

Ludovic Orban: „Cel mai probabil, după cum s-a comportat cu cei care au avut curajul să-i spună «nu», în speță cu mine”.

Liliana Ruse, jurnalist Digi24: Ce riscă un om care-i spune „nu” lui Klaus Iohannis?

Ludovic Orban: „Să fie îndepărtat de fiecare dată. Iohannis niciodată nu-ți declară război. Te lovește fără să-ți declare război. Asta este în mod evident felul lui de a fi. Când am candidat pentru al doilea mandat la președinția PNL, înainte m-am dus și m-am consultat cu el. «Da, e ok, foarte bine». Că e bine ca președintele PNL să nu fie prim-ministru, ca anumite măsuri nepopulare sau anumite stângăcii ale Guvernului să nu se reflecte în PNL. Adică am candidat oarecum cu acordul lui, ca după aia să-l forțeze efectiv pe amărâtul de Cîțu, care era premier, și numai din cauza faptului că era premier putea să folosească în mod abuziv pârghiile în campania electorală internă să-l convingă pe amărâtul de Cîțu și să-l pună pe toți cei care îi controla și toate structurile pe care le controla să le pună împotriva mea în cadrul unui congres care n-a avut nimic cu democrația. Și-au trădat electoratul prin măsurile pe care le-au luat”.

Editor : Alexandru Costea | Maria Isopescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Celine Dion, într-o imagine rară alături de gemenii ei, la concertul The Rolling Stones. Nelson și Eddy au 13...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Coldplay aduce sustenabilitatea la Bucuresti. Fanii vor genera energie prin dans