În încercarea de a justifica decizia PSD de a le susține în continuare pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb în ciuda implicării în dosarul „Belina”, președintele PSD a vorbit despre cum anchetele DNA „destabilizează” și blochează Guvernul, deoarece membrii Executivului se gândesc că ar putea fi întrebați de toate hotărârile adoptate. Un discurs asemănător avea și ex-premierul Victor Ponta în octombrie 2014.
„Dacă pentru orice așa-zisă anchetă în presă, încep astfel de acțiuni care pot destabiliza un Guvern, eu zic că nu este în regulă. (...) Pentru o hotărâre de Guvern, nu poți să întrebi pe nimeni, decât dacă apar informații, denunțuri, probe, flagrant că cineva a dus o sacoșă cu bani și el a dat o hotărâre de Guvern ca să facă un avantaj pentru o persoană fizică sau o persoană juridică privată. Așa, dacă vor fi întrebați toți membrii Guvernului pentru toate hotărârile de Guvern date, nu va mai funcționa nimeni, nu vor mai putea să funcționeze aceste instituții guvernamentale de frică. Înțeleg, anchete în presă, înțelegem cu toții de unde vin, cine le susține, dar nu se poate ca pentru orice anchetă în presă să blocăm un Guvern”, a susținut Liviu Dragnea, după ședința Biroului Permanent Național al PSD în care social-democrații le-au cerut, la „unison”, lui Sevil Shhaideh și Rovana Plumb să nu demisioneze din Guvern.
Argumentele invocate acum de Dragnea seamănă izbitor cu cele furnizate public de Victor Ponta, pe vremea când conducea PSD și lupta, cu Klaus Iohannis, pentru funcția de președinte al României. „La Guvern, nu mai semnează nimeni absolut nimic. Că dacă nu te-a luat Curtea de Conturi, te-a luat ANI, dacă nu te-a luat ANI, te-a luat DNA, dacă nu te-a luat DNA cineva tot vine. Și atunci cel mai simplu, cine nu muncește nu greșește”, declara Ponta, în octombrie 2014, înainte de a deveni inamicul politic al lui Liviu Dragnea și de a face declarații procurorilor în dosarul „Belina”.
În august 2016, fostul premier și președinte al PSD spunea și că „înalții funcționari sunt terorizați și nimeni nu mai vrea să semneze nimic de frica DNA”.