Iohannis, despre candidatura la șefia NATO: Discuțiile sunt foarte intense, dar negocierile nu se fac publice

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - COTROCENI - VIZITA PRESEDINTE MUNTENEGRU - 12 MAR 20
Klaus Iohannis, președintele României. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului European, că în ceea ce privește candidatura sa la funcția de secretar general NATO, „discuții se poartă, sunt foarte intense, dar sunt altfel decât la alte formate”, subliniind că „chestiunile NATO nu se discută în public și negocierile nu se fac publice”.

„În ce privește NATO, discuții se poartă, sunt foarte intense, dar sunt altfel decât la alte formate. Chestiunile NATO nu se discută în public și negocierile nu se fac publice. Deci, continuăm ca și până acum. Am avut câteva discuții foarte bune. În plan diplomatic se continuă și vom vedea când vom avea un rezultat”, a afirmat Klaus Iohannis în fața jurnaliștilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Vilnius, că a discutat în marja Summitul celor Trei Mări şi despre candidatura sa la funcţia de secretar general NATO. El a precizat că această decizie se ia prin consens, în urma unor negocieri diplomatice, lăsând de înțeles că procesul va mai dura.

Klaus Iohannis a anunțat luna trecută oficial că va candida pentru funcția de secretar general al NATO.

Funcția este vizată și de premierul olandez, Mark Rutte, care este susținut de mai multe state membre puternice, inclusiv de SUA, Marea Britanie și Franța.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri